• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Nisu zaboravili košarku, već da se bore! Zadnji šut zavisi od SVIH

Autor Mladen Šolak

Zvezdin trener imao je još dva dana za upoznavanje sa ekipom. Trenutni presek stanja crveno-belih izneo je pred meč protiv Valensije.

 Dragan Šakota o pripremama KK Crvena zvezda u NIšu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Posle uspešnog, ubedljivog debija protiv Mornara u ABA ligi, Dragan Šakota priprema ekipu Crvene zvezde i za prvi nastup pod njegovim vođstvom u Evroligi.

U četvrtak od 19 časova, crveno-beli će dočekati Valensiju u hali "Aleksandar Nikolić", gde su u sredu uveče dobiali instrukcije novog šefa stručnog štaba.

Možda će vas zanimati

"Koliko god pričamo o ABA ligi, svesni smo da su svi košarkaški pogledi usmereni ka Evroligi. Sama ta činjenica vuče entuzijazam", rekao je Zvezdin trener. 


Dok je sa prvim pomoćnikom i dosadašnjim trenerom Andrijom Gavrilovićem privodio kraju pripremu za trening, iskusni stručnjak govorio je o kvalitetu sutrašnjeg rivala, koji dolazi u "Pionir" u dobroj formi.

Posle lošeg starta sezone (0-5), Valensija je u poslednja četiri kola ostvarila četiri trijumfa.

"Naš dogovor postoji, a uvek postoji i opasnost u mečevima protiv španskih timova. Oni imaju svoj stil igre i ako im dopustiš to, onda su tu koševi u tranziciji, kratki napadi i to će biti naš cilj u odbrani. Da to neutrališemo i da pokažemo svoje kvalitete".

Zvezdin tim prošao je turbulentan početak sezone. Iza crveno-belih su promene trenera, nedavni porazi u nizu, kao i serija neuspeha u dramatičnim završnicama. Dramatično izborena pobeda protiv Žalgirisa i dolazak novog šefa struke mogli bi da donesu pomak i na polju samopouzdanja ekipe u kriznim trenucima.

"Ukoliko je odbrana čvršća i samopouzdanje ekipe raste", smatra Šakota. "Dobri procenti proizilaze pre svega iz dobre pripreme situacije. Psihologija pomaže", dodao je on.

"Kada pričamo o zadnjem šutu, o tome ko bi to trebalo da izvede, treba reći da je on baš povezan sa tom psihologijom. Ako je situacija u klubu dobra i ako smo svi sretni, onda obično taj zadnji šut ulazi", objasnio je Šakota.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Tokom subotnje promocije na Malom Kalemegdanu, Zvezdin trener rekao je da će prioritet njegovog rada biti čvrsta igra u odbrani. Kada je u pitanju napad, trudiće se da bude što raznovrsniji.

"Ekipe reaguju, menjaju i kad nam je šut dobar kao na prošloj utakmici, normalno da će protivnički treneri da obrate pažnju na to. Mi moramo da smislimo i alternativne načine da postižemo koševe, ne samo iz otvorenih šuteva".

S obzirom na to da je meč protiv Mornara došao prerano za krupne promene i da je od tada prošlo još nekoliko dana, Šakota je govorio o trenutnoj tranziji crveno-belih ka onome što on od njih očekuje.

"Mislim da ne bi trebalo da bude klasičnih promena, već da se modifikuje u hodu nešto što postoji. Nisu oni zaboravili da igraju košarku, oni su u određenom periodu zaboravili da se bore kako treba. Moj osnovni cilj je bio da ih podsetim da to malo bolje rade i mislim da je to prošlo".


Zvezda je u sredu uveče trenirala sa Derikom Braunom u sastavu, dok je nedavno operisani Stratos Perperoglu pratio rad ekipe u trenerci i jakni.

"Imamo višak igrača i rotacija je neminovna. Ko će biti u timu, to je stvar procene nas trenera. Još slušam šta je bilo ranije, da ne bi ispalo da sve radim na svoju ruku. Trebalo bi poslušati i trenere i doktore", dodao je Šakota.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC