• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pršti perje" kad udari banjalučki Borac na Borca iz Banjaluke! (FOTO)

Autor mondo.ba

Košarkaški derbi Banjaluke između SKK Borac 1947 i OKK Borac Mako Print odigran je u petak uveče u NBA terminu u dvorani "Obilićevo".

 SKK Borac 1947 - OKK Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U zaostalom derbiju šestog kola Druge lige Zapad Republike Srpske sastala su se dva banjalučka Borca, a pobijedio je nominalni gost - Omladinski košarkaški klub Borac.

SKK Borac 1947 - OKK Borac Mako Print 68:78

Poslije vrlo uzbudljive i neizvjesne utakmice, u kojoj su se oba tima smjenjivala u vođstvu, spretniji su u finišu bili izabranici Marka Taušana i stigli do četvrtog uzastopnog trijumfa u ovom takmičenju.

Time je zaustavljena serija od šest pobjeda zaredom ekipe Bojana Božića, koju je gradski rival preskočio na tabeli sa dva boda više i jednim manje od lidera Mladosti Bulldogs.

Možda će vas zanimati

Uvodnih 10 minuta igralo se na jednu loptu (18:17), a slična bitka na parketu dvorane "Obilićevo" viđena je i u drugoj četvrtini (18:16), pa se na odmor u poluvremenu otišlo sa prednošću domaćih igrača od "plus tri" (36:33).

Nakon pauze, ekipa Marka Taušana je zaigrala mnogo bolje u odbrani što je rezultiralo preokretom i vođstvom od šest razlike (42:48), da bi potom Božićevi puleni napravili seriju od 13:0 za "plus sedam" (55:48) pred posljednji minut treće četvrtine.

Tada su domaći stali i počeli da promašuju, pa je OKK Borac uspio da potpuno izjednačeno uđe u posljednji i odlučujući period gradskog derbija (55:55). 

Do posljednjih 2.5 minuta bilo je vrlo dramatično jer nijedan tim nije stekao osjetniju prednost (65:68), da bi u finišu ipak slavili nominalni gosti, koji su inače juniorski tim OKK Borac, viceprvaka Republike Srpske u prethodne dvije sezone.

Kod pobjedničkog tima najefikasniji su bili Dimitrije Pandurević i Nikola Daničić sa 16 poena, dok je Luka Šarić upisao 12.

U taboru SKK Borac 1947 prednjačili su Luka Vuković i Slaviša Nježić sa 16 pogodaka, dok je Nikola Šarić postigao 13.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC