• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota je ljut: Ovo uopšte nije fer - bez treninga igramo Evroligu!

Autor mondo.rs

Trener crveno-bijelih govorio o problemima u toku "duplog" programa najjačeg takmičenja. "Sutra uopšte nećemo imati trening, a čeka nas Alba. Oporavak će nam biti krevet i dobra hrana".

 Dragan Šakota poslije Crvena zvezda Žalgiris - Bez treninga igramo Evroligu Izvor: MN PRESS

Niz pobjeda Crvene zvezde je prekinut.

Poslije četiri trijumfa u seriji, crveno-bijeli su u Štark areni izgubili u "tvrdom" duelu protiv Žalgirisa, koji je uveo meč u svoj ritam i kao u prethodnim rundama pokazao da ulazi u formu.

Možda će vas zanimati

 Poslije meča, Zvezdin trener Dragan Šakota čestitao je rivalu, a prije razgovora o utakmici govorio je o komplikovanoj situaciji u kojoj se nalazi njegov tim.

Šef struke crveno-bijelih ukazao je na to da je Zvezda igrala dan kasnije prvenstveni duel od svog večerašnjeg rivala, kao i od narednog - Albe (petak, 19 časova), koja je juče igrala protiv Olimpijakosa.

"Prije svega, uopšte nije ispalo fer kod nas da igramo dvije utakmice u dva dana, dok Žalgiris ima tri dana od prethodne, kao i Alba. Kad imamo utakmice u dva dana, ne možemo da napravimo trening. Sutra nećemo imati trening. Oporavak će biti krevet i dobra hrana. U toj situaciji ostali smo bez igrača zbog povreda... Ozbiljno smo shvatali utakmicu protiv Mege i bili su u ozbiljnoj prednosti, kao što će i Alba biti", naglasio je on.

U umoru on vidi jedan od uzroka velikog pada koncentracije njegovog tima početkom drugog poluvremena. Zvezda je vodila 45:38 poslije trojki Boriše Simanića i Bilija Berona, ali je onda stala, a Žalgiris zaigrao mnogo čvršće u odbrani i preciznije u napadu.

"Možda se dogodio pad koncentracije zbog toga što sam rekao. Braun nije trenirao, bio je povrijeđen, a nama kod prve rotacije dosta pada kvalitet i oni to dobro čitaju, Jasikevičijus je to čitao dobro, vrhunski je trener i u tom prekidu su napravili veliku seriju, u kojoj je trebalo da napravimo faul, a nismo. Slabo smo to 'iščitali'. Da li nas je povukao rezultat, misleći da je sve u redu... Taj period je možda odlučio tok utakmice".

"Hajlajtsi" sa utakmice Zvezda - Žalgiris 70:76.
Izvor: YouTube/Euroleague



Na konstataciju novinara da je Zvezda odigrala jednu od lošijih utakmica pod njegovim vođstvom, Šakota je odgovorio...

"Ako kažete da je ovo jedna od lošijih utakmica, ja ću da kažem da će još da ih bude, jer su ovo ozbiljni protivnici, a mi smo bili ozbiljno oštećeni u pripremi. Oni su ovako igrali i protiv Reala i protiv ranijih protivnika. Digli su formu za 50 odsto, a to nam je otežalo igru u napadu".

Komentarišući igru Lorenca Brauna, Šakota je rekao da plejmejker poslije povrede nije bio siguran u sebe.

"Očigledno je da Braun nije imao svježinu i to se vidjelo u prodorima. Povlačio se, nije išao do kraja kako može, očigledno nije bio siguran u svoje noge. Juče je probao da trenira sa problemima... Na neki način, njegov kvalitet igre određuje u Evroligi kako ćemo da igramo. Bilo je tu puno detalja, nije to samo jedna stvar".

Šakota je rekao šta je zamjerio ekipi protiv rivala čiju je pozicionu igru nazvao najboljom u Evroligi.

"Prije svega, početak utakmice, kada smo preuzimali prerano i pustili Milaknisa da uđe u šutersku formu. Isto tako smo bili u minusu i u trećoj četvrtini. To su momenti koji su nas stavili u situaciju da izgubimo. Kad izgubiš samopouzdanje, promašuješ nekoliko situacija poslije kontranapada, a to se događa. Onda nemaš tečnost u igri koju bi trebalo da imamo, a imali smo je u mnogim utakmicama. Dobro su branili sve, naše šutere pogotovo. to nismo mogli da riješimo".

Za kraj, Zvezdin trener odsečno je poručio da niko od povrijeđenih neće biti spreman za meč protiv Albe u petak.

"Nijedan neće igrati. Ni Davidovac, ni Filip, ni Marko Jagodić... To je naša situacija u ovom trenutku".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC