• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar šokirao Ljubljanu, tek počinje borba za plej-of!

Autor mondo.rs

Dve ekipe koje se takmiče za plasman među četiri najbolja tima u ABA ligi priredile su spektakl u hali Stožice.

 ABA-Liga-16.-kolo-regionalna-liga-Cedevita-Olimpija-Mornar-Bar-90-91-produzetak-plej-of Izvor: MN PRESS

Treći uzastopni poraz za Cedevita Olimpiju potpuno je poljuljao njihovu poziciju na tabeli. Nakon dva šokantna poraza, prvo od autsajdera Igokee, pa zatim u poslednjoj seukndi od Partizana, sada je slavila i ekipa iz Bara.

Crnogorski predstavnik je halu Stožice osvojio nakon 45 minuta košarke, pošto su dva tima u prvom meču 16. kola ABA lige igrala produžetke. Mornar je imao više koncentracije i salvio je rezultatom 91:90.

Možda će vas zanimati

Domaćin je u nekoliko navrata imao prednost veću od pet poena, ali to nije bilo dovoljno da slave. Neizvesna utakmica, kakva i priliči derbiju kola, odlučena je tek u poslednjem minutu produžetka i to na nestvaran način.

Gosti iz Crne Gore su tada imali i četiri poena prednosti, ali se trojkama Hopkinsa vratio predstavnik Slovenije. Treba istaći da je skoro ceo produžetak Mornar odigrao bez Džejkoba Pulena, koji je susret napustio zbog pet ličnih grešaka. Na drugoj strani je to uradio Edo Murić, ali nešto kasnije.

Poslednjih deset sekundi meča obeležio je Lens Heris, koji je četiri puta išao na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je samo jedno, omogućio Cedevita Olimpiji da smanji zaostatak i ima oko šest sekundi za pobedu, ali Codi Miler-MekIntajer nije bio precizan.

Košarkaši iz Ljubljane su imali poslednji napad i na završetku četvrte četvrtine, ali ni tada nisu uspeli da reše pitanje pobednika. Za skoro 15 sekundi nisu kreirali mnogo, a Rajan Boutrajt je odlučio da šutem za tri poena, koji je promašio, odluči susret.

Sada se Mornar značajno primakao pozicijama koje vode u doigravanje regularnog takmičenja. Nije više u opticaju samo četvrto mesto, sada će se do kraja regularnog dela igrati i za treću poziciju. Najmanje četiri tima konkurisaće za ta dva mesta.

Najefikasniji igrač meča u Ljubljani bio je Kodi Miler-MekIntajer, sa 23 postignuta poena. Pratio ga je sa 17 poena Mikael Hopkins, koji je mogao da bude heroj Cedevita Olimpije, da se susret drugačije završio. Jaka Blažič je susret završio sa 10 poena.

Mornar je do pobede stigao na krilima trojice Amerikanaca. Derik Nidam je postigao 22 poena, računajući tu i važne trojke u finišu Lens Heris je dodao 16, a Džejkob Pulen 13 poena. Blizu dvocifrenog učinka su bili bivši košarkaši Crvene zvezde i Partizana, Milko Bjelica i Uroš Luković, sa po 9 poena.

ABA liga, 16. kolo:

subota
Cedevita Olimpija - Mornar 90:91

FMP - Partizan

Budućnost - Mega Bemaks

nedelja
Zadar - Igokea
Primorska - Krka
Crvena zvezda - Cibona

TABELA: Partizan 12-3, Budućnost 11-4, Cedevita Olimpija 10-6, Mornar 9-7, FMP 9-6, Crvena zvezda 9-6, Primorska 8-7, Krka 6-9, Igokea 5-10, Cibona 5-10, Zadar 4-11, Mega Bemaks 3-12

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC