• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pominje politiku i traži od ABA lige objašnjenje o meču u Podgorici

Autor mondo.rs

KK Crvena zvezda traži od Predsedništva ABA lige da konačno donese odluku o neodigranoj utakmici protiv Budućnosti, a u saopštenju je pomenut i prisluškivani razgovor visokih funkcionera.

 Zvezda pominje politiku i traži od ABA lige objašnjenje o meču u Podgorici Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Mesec dana je prošlo od neodigrane utakmice 13. kola ABA lige Budućnost - Crvena zvezda u Podgorici, jer se beogradski crveno-beli nisu ni pojavili na meču. Do danas, zaoravo, nije poznat epilog te utakmice, jer Predsedništvo ABA lige još nije donelo nikakvu odluku. 

Upravo je to povod saopštenja KK Crvena zvezda koji traži od čelnika ABA lige da konačno presude, ocenjujući da se ovime "ozbiljnki dovodi u pitanje finiš i rasplet ligaškog dela takmičenja, kao i dalja regularnost ABA lige". U saopštenju je pomenut i telefonski razgovor policijskih zvaničnika u Crnoj Gori na Badnji dan, koji je tajno snimljen, a koji je juče plasiran u pojedinim medijima, a sve kao prilog tezi Zvezde da je dobro odlučila kada nije ni otišla u Podgoricu na utakmicu 30. decembra prošle godine.

Možda će vas zanimati

U saopštenju Zvezda "insistira" da se Predsedništvo ABA lige "najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13. kola ABA lige, odredi novi termin odigravanja ovog meča, kako bi se celo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele, i plasmana u ABA ligi".


"Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige - koja je podsećamo, liga SVIH klubova"m ističe se u saopštenju kluba Nebojše Čovića i ocenjuje da je ABA liga "u međuvremenu kompromitovana brojnim događajima na koje KK Crvena zvezda, kao jedan od osnivača lige, nije mogao da utiče".

"O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim 'aranžmanima' sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi? Klub podseća da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića (koji se proglasio i nenadležnim za ovaj slučaj) i odluke žalbenog veća i preinačenja USLOVNE kazne? Podsećamo da je Žalbeno veće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmerilo konačnu odluku ka Predsedništvu ABA lige! Zato postavljamo pitanje - kada će biti doneta konačna odluka jedinog merodavnog tela Predsedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtev od 27.12.2019. godine o odlaganju utakmice? Time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti!", piše u saopštenju Zvezde.

Crveno-beli su se vratili na neodigran meč u Podgorici, odnosno odluku da u glavni grad Crne Gore ne putuju iz bezbednosnih razloga, što je izazvalo mnogo polemike.

"Na našu žalost, sva dešavanja u međuvremenu u prethodnih mesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna. KK Crvena zvezda mts podseća da nam je tada kao klubu bezbednost garantovao direktor crnogorske policije Veselin Veljović, kojem su najbliži saradnici i zamenici, isti oni koji su predvodili napad na našu delegaciju i igrače tokom aprila 2019.godine Zoran Lazović i Duško Golubović?", piše u saopštenju Zvezde.

Ko su Zoran Lazović i Duško Golubović?

Za one koji su manje upućeni reč je i visokim policijskim zvaničnicima u Crnoj Gori, čiji je telefonski razgovor prisluškivan, a odnosi se na Badnji dan u Crnoj Gori, kada su na Cetinju bila najavljena dva odvojena nalaganja badnjaka - jedan u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, a drugi u organizaciji kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

U tom razgovoru, zamenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović koristi neprimeren rečnik prema vernicima koji nameravaju da pale badnjak, a Golubović mu odgovara da će i jedni i drugi, ako budu pravili probleme, dobiti po guz***.

Ovaj razgovor, koji su objavili prosrpski mediji u Crnoj Gori, Zvezdi je poslužilo kao argument u njenom stavu da je dobro što nije ni otišla u Podgoricu, optužujući vrh policije Crne Gore za licemerje.

"Tema razgovora (policijskih zvaničnika Crne Gore) je ista ona ona zbog koje Crvena zvezda kao odgovoran klub, nije otputovala u Podgoricu 30. decembra2019. godine! Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i aktuelni zamenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takođe se može čuti i da je direktor Veljović koji je KK Crvena zvezda garantovao bezbednost u Crnoj Gori 30. decembra 2019.godine, novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku", piše u saopštenju Zvezde.

U saopštenju se dodaje i da "ni jedan pojedinac koji se 'istakao' u napadu na delegaciju Crvene zvezde (misli se na incidente tokom prošlogodišnje finalne serije ova dva kluba, prim. aut.), koji su operativno predvodili Zoran Lazović i Duško Golubović, među kojima su i Amar Nuhodžić sin Ministra unutrašnjih dela CG, kao i Marko Lazović službenik Policije CG i sin Zorana Lazovića - nikada nije procesuiran od strane pravosudnih organa Crne Gore? Toliko o bezbednosti Crvene zvezde i kredibilitetu ljudi koji su 'garantovali' sigurnost našem klubu pred utakmicu 30. decembra 2019. godine".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC