• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni američki trener u Štark areni: Slavni Rik Pitino protiv crveno-belih

Autor mondo.rs

Osvajač NCAA titule, legenda Lujvila i stručnjak koji je "izbacio" niz poznatih košarkaša i trenera vodiće Panatinaikos u srijedu protiv Zvezde u Beogradu.

 Rik-Pitino-Crvena-zvezda-Panatinaikos-Evroliga-2020 Izvor: Guliver, Andy Lyons/Getty Images North America

Ko iole prati američku (koledž i NBA) košarku dobro zna kakvo trenersko ime će u srijedu izvesti ekipu na parket Štark arene.

Legendarni Rik Pitino (67), član "Kuće slavnih" i jedini trener koji je sa tri različita koledža igrao na završnom NCAA turniru dolazi sa Panatinaikosom na gostovanje Crvenoj zvezdi.

Utakmica će početi u srijedu u 19 časova.

Možda će vas zanimati

Pitino je sa ekipom stigao u utorak u Beograd, gdje će Panata igrati za 14. pobjedu u Evroligi i za učvršćivanje svoje pozicije u društvu "Top 8" timova. Trenutno je na šestom mjestu.

Američki stručnjak, koji je osamdesetih bio trener Njujork Niksa, a krajem prošlog i početkom ovog vijeka vodio Boston Seltikse, rekao je da očekuje težak meč protiv srpskog i regionalnog šampiona.

"Imamo još jednu žestoku utakmicu pred sobom. Ima još 12 krugova ove trke do kraja i do završetka ligaškog dijela. Očigledno je da pokušavamo da ostvarimo dvije stvari - da se kvalifikujemo za plej-of, a onda, ako uspijemo, da budemo defanzivno mnogo bolji tim", izjavio je on pred meč.

"U ovom trenutku, naša odbrana je na mnogo nižem nivou od one koju tražim. Nadam se da ćemo u predostalih 12 mečeva vidjeti napredak na tom polju", dodao je Pitino.

Poznati Amerikanac vodio je Panatinaikos u prošlosezonskom plej-ofu, a onda se ove sezone vratio na klupu i ujedno postao i trener reprezentacije Grčke.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC