• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKI korak ka opstanku: Igokea na krilima Vona srušila Krku!

Autor mondo.ba

Igokea ne može da bude posljednja, a u dobroj je poziciji i kad je u pitanju izbjegavanje baraža

 ABA liga 19. kolo Igokea Krka 92 82 Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaši Igokee napravili su večeras značajan korak ka opstanku u ABA ligi!

Predstavnik BiH u regionalnom takmičenju večeras je u dvorani u Laktašima trijumfovao nad Krkom, jednim od direktnih konkurenata u toj borbi, rezultatom 92:82 te tri kola prije kraja ligaškog dijela zauzima osmo mjesto na tabeli, uz omjer od sedam pobjeda i dvanaest poraza.

Možda će vas zanimati

S obzirom na večerašnji trijumf, postalo je i matematički jasno da tim Dragana Bajića ne može nakon 22 kola da završi na posljednjem mjestu i tako direktno ispadne u ABA 2.

Pobjedom nad Krkom Igokea je ''fenjerašu'' Zadru odmakla na tri pobjede, uz bolji međusobni omjer, dok je i u borbi za izbjegavanje baraža bh. tim u dobroj situaciji, s obzirom da je nadoknadio minimalan poraz (76:75) iz dvorane ''Leon Štukelj''.

Ipak, daleko jasnija situacija trebalo bi da bude nakon 1. marta, kada će Igokea gostovati ekipi Mege, još jednom rivalu u ''ratu'' za opstanak, a koja je u prvom dijelu sezone trijumfovala razlikom od tri poena u Laktašima.

Ključ Igokeinog trijumfa je odlično odigrana posljednja četvrtina, tokom koje je domaćin kreirao dvije sjajne serije – prvo 10:0  67:68 do 77:68 polovinom tog kvartala, a zatim i 8:0 za 87:77 na 75 sekundi do kraja meča.

Ipak, krenimo redom.

Kada bismo odlučili da se pozabavimo statistikom ABA lige kroz istoriju, trebalo bi nam zaista puno vremena da nađemo podatak da li je ijedan igrač od osnivanja ovog takmičenja odigrao tako kvalitetno prvo poluvrijeme kao večeras Igokein Rašad Von.

U prva dva desetominutna perioda, bek ''igosa'' je timu iz Novog Mesta isporučio ČAK 25 poena i to ''dalekometnom paljbom''.

Nekadašnji član vanjske linije Milvokija je u pomenutom periodu ka košu Krke uputio osam lopti van linije od 6,75 metara, a čak sedam je prošlo kroz obruč.

Praktično sam je Von odveo Igokeu do dvocifrene rezultatske prednosti nakon prve četvrtine (30:19), postigavši  pet trojki u tom periodu.

Veliku pomoć tokom prvog poluvremena imao je u Majku Grinu (sedam poena, pet asistencija), međutim američki tandem Aleksandrovčana ipak ''nije mogao sve sam'' u tom periodu.

Krka je ''prodisala'' u drugoj četvrtini, te uz 14 postignutih poena za nešto više od tri minuta igre u drugoj četvrtini deficit smanjila na samo tri poena (36:33), a u posljednjim sekundama prvog poluvremena, poslije bespotrebnog prekršaja Marka Tomasa i realizovanih ''penala'' Jure Balažića, na pauzu otišla uz -2 (47:45).

Igokea je bolje otvorila treći period i u narednim minutima ponovo odmakla Krki na osjetniju razliku (57:50, 62:56), ali su se stvari za gostujući sastav promijenile nakon tajm-auta Vladimira Anzulovića, koji je uslijedio nakon Vonovog zakucavanja.

Serijom 8:0, koju je ''dvojkom'' zaključio Jure Balažić, Krka je povela prvi put nakon trojke Muhameda Pašalića za 0:3, a onda nakon minimalnog vođstva na startu odlučujućeg kvartala, dozvolila ''igosima'' da joj ''skreše krila'' već navedenim nizovima poena.

Pomenuti Von se na kraju zaustavio na 34 poena, dok je drugi strijelac tima bio Majk Grin sa 16. Kinan Evans je postigao 15, a sjajnu rolu je imao i Đorđe Simeunović uz 13 poena, te tri trojke u ključnim trenucima.

U taboru Krke, Ivan Ramljak je postigao 18 poena, Marko Jošilo se zaustavio na 17, Jure Balažič je upisao 15, a Luka Lapornik i Muhamed Pašalić 14, odnosno 13 koševa.

ABA LIGA – 19. kolo

petak:

Cibona - Mega 76:87

subota:

Cedevita Olimpija - Zadar 90:82

FMP - Primorska 77:65

nedjelja:

Partizan - Budućnost 87:82

Igokea - Krka 92:82

ponedjeljak:

Mornar - Crvena zvezda (18.00)

TABELA: Partizan 15-4, Budućnost 14-5, Cedevita Olimpija 12-7, Crvena zvezda (-1) 12-6, Primorska 11-8, FMP 10-9, Mornar (-1) 11-7, Igokea 7-12, Cibona 6-13, Krka 6-13, Mega 5-14, Zadar 4-15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC