• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić nakon poraza od Dinama: Izvukli su maksimum iz nas

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac u posljednjoj provjeri u Turskoj poražen od kijevskog Dinama 1:4, ali neuspjeh u prijateljskom meču ne brine kormilara "crveno-plavih" Branislava Krunića.

 Borac Banjaluka - Dinamo Kijev 1:4 prijateljska utakmica Branislav Krunić Maksimum od nas Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je danas u Beleku odigrao posljednji pripremni meč u Turskoj, u kojem su izabranici Branislava Krunića doživjeli poraz od kijevskog Dinama 1:4 (0:1).

Ipak, neuspjeh od daleko kvalitetnijeg rivala nije zabrinuo stratega "crveno-plavih", koji je znao kakav meč čeka njegov tim, ali je želio da vidi koliko ekipa Borca u ovom trenutku može protiv znatno jačeg protivnika.

Možda će vas zanimati

"Dinamo je bio najjači protivnik kojeg smo imali do sada i mislim da je suvišno govoriti o njihovom kvalitetu. Znali smo i prije nego što smo zakazali utakmicu da su mnogo kvalitetnija ekipa od nas, što su i pokazali na terenu. Kao tim, imaju tehnički bolje igrače, a nas su 'natjerali' da damo maksimum od sebe", kaže Krunić.

Poraz je na kraju bio ubjedljiv, iako je Borac sve do finiša prvog poluvremena bio u rezultatskom ''egalu''. Ipak, Dinamo je u ''pravo vrijeme'' iskoristio svoje šanse, za razliku od Banjalučana, za koje je jedini gol postigao kapiten Stojan Vranješ, i to sa "bijele tačke".

"Mislim da smo dobro stajali na terenu većim dijelom utakmice, nismo niti jednog trenutka izgubili kompaktnost i linije tima bile su onakve kako to treba da bude. Rezultat je možda mogao biti izraženiji manjom razlikom jer smo i mi imali svoje prilike. Ali, on nije u prvom planu. Bila je ovo odlična provjera s obzirom da nemamo često priliku da igramo sa ovakvim protivnicima", naglasio je Krunić.

"Moramo da budemo zadovoljni što se tiče priprema. Odradili smo sve sto smo zacrtali bez povrijeđenih igrača, što je najvažnije i najteže u ovom periodu. Imamo još 14 dana do početka prvenstva i spremno dočekujemo početak. Kad je u pitanju sama utakmica sa Dinamom, mislim da svi znamo kakav tim su Ukrajinci. To su danas i pokazali, kaznili su svaku našu grešku. Sa druge strane, mi moramo da budemo zadovoljni pošto smo i protiv takvog rivala stvorili nekoliko prilika", rekao je kapiten Borca Stojan Vranješ.

Ono što je zacrtano u Antaliji, u potpunosti je ostvareno. Ekipa je najvažniji dio priprema odradila u vrhunskim uslovima, te je sada očekuje "glazura" pred nastavak prvenstvene trke.

"Očekujemo da budemo spremni za nastavak prvenstva, jer utakmice kao ova protiv Dinama nam daju vjeru da to možemo ostvariti. Potpuno sam zadovoljan pripremama, nijedan od igrača nije se povrijedio, svi su dobili priliku, uslovi su bili fantastični i sada slijedi povratak u Banjaluku i završni dio priprema za nastavak prvenstva, koji svi s nestrpljenjem očekujemo", dodao je Krunić.

Borac će do kraja pripremnog ciklusa odigrati još jedan meč, i to 15. februara protiv zeničkog Čelika na "Bilinom polju", što će biti generalna proba pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najava

Ova utakmica je najava nekih novih dana za Borac. Najjača prijateljska od rata. I trener gostiju nas je pohvalio za dobru igru. Nema smisla tražiti dlaku u jajetu, nekoliko miliona Ukrajinaca je danas čulo za Borac kojeg dugo nije bilo na fudabalskoj mapi. Nadati se već na ljeto evropskim utakmicama ovog kalibra, a na zimu na pripremama da ovakvi rivali budu normalna pojava. Samo naprijed, nema više nazad

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC