• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina borba za plej-of: Evo kako sada stoje stvari

Autor mondo.rs

Šta poraz šampiona u Baru znači za njegov dalji put ka doigravanju. Šta očekuje njega, a šta preostala dva tima sa istim skorom, Cedevita Olimpiju i Mornar.

 KK Crvena zvezda borba za plej-of ABA lige: Evo kako sada stoje stvari Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda igrala je u ponedeljak u Baru važan meč, odigrala ga jako loše i doživela poraz koji je usporio na putu ka ABA plej-ofu.

Šta taj rezultat znači za dalju borbu ekipe Dragana Šakote za plasman u doigravanje?

Možda će vas zanimati

Posle neuspeha u punoj dvorani "Topolica", tri ekipe na tabeli ABA lige imaju identičan skor. To su Zvezda, Cedevita i Mornar, a ovako su raspoređene:

3. Crvena zvezda 12-7*
4. Cedevita Olimpija 12-7,
5. Mornar 12-7.

Ispod ovih timova su Primorska sa 11-8 i FMP sa 10-9, ali kalkulisaćemo sa tri ekipe koje u ovom trenutku čine krug.

Ko s kim do kraja?

Crvena zvezda: Cedevita Olimpija (k), FMP (g), Zadar (k)

Cedevita Olimpija: Zvezda (g), Budućnost (k), Krka (g)

Mornar: Budućnost (g), Krka (k), Mega (g)

Crvenoj zvezdi je u ovom trenutku najvažnije to da i dalje zavisi isključivo od sebe.

Na kraju treće četvrtine, Mornar je vodio protiv Zvezde 24 poena razlike i imao na trenutak bolji međusobni skor. Ipak, Bili Beron tada se "pojavio", ubacio pet trojki i učinio da Beograđani sačuvaju bar bolji odnos u direktnim duelima protiv Mornara. Podsetimo, u prvoj utakmici u "Pioniru" rezultat je bio 105:82.

Krajem februara, u prvom kolu posle dvonedeljne pauze, crveno-beli će u hali "Aleksandar Nikolić" igrati izuzetno važan derbi protiv Cedevita Olimpije, u kojem će imati imperativ pobede protiv direktnog rivala. Trijumfom bi pre svega stekli pobedu više, a taj uspeh će biti važan i zbog toga što je slovenački tim u prvoj utakmici savladao ekipu Dragana Šakote u Ljubljani, rezultatom 75:64.

Dakle, Zvezdin cilj će u toj utakmici biti bilo kakva pobeda, kao i u preostale dve.

Izvor: MN PRESS



Zvezdinih 12-7 sa zvezdicom

S obzirom na to da Predsedništvo ABA lige još nije registrovalo neodigrani meč Budućnost - Zvezda rezultatom 20:0, kraj skora crveno-belih i Podgoričana i dalje stoji zvezdica.

Posle Ljubljančana, crveno-beli će se suprotstaviti FMP-u, timu u kojem se razigravaju Zvezdini talenti, ali i timu koji je u prvom delu sezone uveo meč protiv Šakotinog sastava u produžetak.

Posle gostovanja u Železniku, crveno-beli će kod kuće igrati protiv trenutnog "fenjeraša", koji je ranije ove sezone takođe savladao šampiona na svom terenu. I taj prvi meč pozvaće na oprez, mada bi bila zaista senzacija da Šakotin sastav dozvoli iznenađenje u tako bitnom duelu protiv tima kome se u ovom trenutku "smeši" direktna eliminacija u ABA 2.

Kada su u pitanju ostala dva tima sa skorom 12-7, važno je istaći da je Mornar pobedio Cedevita Olimpiju u oba ovosezonska susreta, što bi moglo da bude važno kao i definitivno teži raspored ekipe Jurice Golemca.

Ljubljančani će posle gostovanja Zvezdi igrati kod kuće protiv Budućnosti, a zatim će gostovati najvećem rivalu - Krki, koja je na svom terenu i ove sezone već pravila velike pobede (protiv Zvezde, pa protiv Budućnosti).

Dakle, Mornar je trenutno petoplasirani zbog pravila koje tokom ligaškog dela sezone među timovima sa istim skorom favorizuje one sa boljom koš razlikom. Da li će se do kraja sezone popeti bar za mesto iznad zavisi od ekipe Mihaila Pavićevića, koja će u sledećem kolu igrati protiv Budućnosti u "Morači", a potom će imati "na papiru" lakše zadatke u poslednja dva kola, u kojima će dočekati Krku, pa gostovati Megi u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Sigurno je da će poslednja tri kola biti izuzetno uzbudljiva.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC