• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal već bio u padu, "izbušile" ga zvezde: Ovako Emeri ocenjuje svoj rad

Autor mondo.rs

Unai Emeri kaže da je stabilizovao klub koji je dve godine bio u padu, ali da nije dobio vremena da završi tranziciju ka 'novom Arsenalu' delom i zbog toga što mu neke od zvezda tima nisu pomagale.

Škodran Mustafi i Sokratis Papastatopulos bili su starteri 28. novembra prošle godine u utakmici Lige Evrope, koju je Ajntraht pred 68.000 navijača na "Emirejtsu" dobio rezultatom 1:2 i zadao presudan udarac Unaiju Emeriju u nameri da preokrene stvari u svoju korist.

Dan posle 78. utakmice od dolaska u Englesku, 48-godišnjak iz Hondaribije ispraćen je iz svlačionice u kojoj je ostavio desetoplasirani tim na tabeli Premijer lige posle 13 odigranih kola.

Tri dana ranije, "tobdžije" su na istom mestu remizirale 2:2 sa Sautemptonom, tada pretposlednjim na tabeli i ostale sa samo dve pobede u poslednjih 11 ligaških mečeva - nad Aston Vilom i Bornmutom kod kuće, golom razlike.

Možda će vas zanimati


Emeri je doveo samo četvoricu fudbalera u Arsenal za tri prelazna roka: Lukas Toreira (Sampdorija, 28,65), Bernd Leno (Leverkuzen, 25), Sokratis Papastatopulos (Dortmund, 16), Mateo Genduzi (Lorijen, 8).

Nešto više od dva meseca nakon što je Mikel Arteta pozvan da se vrati u klub i preuzme brigu o prvom timu i svim njegovim problemima, Emeri je u intervjuu za "France Football" ocenio da je za njegovih nepunih godinu i po dana u klubu zaustavljen organizaciono-rezultatski pad iz poslednje faze karijere njegovog slavnog prethodnika, Arsena Vengera.

"Arsenal je bio klub na nizbrdici pune dve godine pre mog dolaska. Zaustavili smo taj pad i započeli izgradnju novog tima plasmanom na peto mesto i finalom Lige Evrope. Zaostajali smo bod za Totenhemom, uprkos tome što smo osvojili samo bod u poslednjih pet kola", pričao je Emeri o sezoni 2018/19, debitantskoj u engleskom fudbalu.

"Imali smo mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona 'u džepu', ali je onda sve krenulo po zlu. Izgubili smo četiri kapitena, Košelnog, Čeha, Ramzija i Monreala. Uprkos svemu, bila je to dobra sezona iz koje smo izašli motivisani da nastavimo napredak. Međutim, takva četiri karaktera su nedostajala u velikoj meri, tako da nismo izdržali sezonu u dobrom ritmu", prokomentarisao je i, otvoreno, optužio zvezde tima da mu u tome nisu pomogle:

"Na sve to neke od naših zvezda nisu imale ispravan pristup i zahtevale su više od onoga što su bile spremne da pruže".

Potom je zaključio…

"Ako sve to uzmemo u obzir, bilo je potrebno vreme da bismo uspešno završili tranziciju ka 'novom Arsenalu', kakvog sam želeo da stvorim".

Emerijev skor u klubu ostao je 43-15-30.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC