• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

44 igrača konkurišu za "drim tim" Amera na OI, računaju i na Lebrona!

Autor mondo.rs

Amerikanci se spremaju da pošalju najjači tim u Tokio.

 SAD na Olimpijskim igrama 44 Amerikanca konkurišu za drim tim Izvor: MN PRESS

Amerikanci neće dozvoliti da im se ponovi Mundobasket u Kini i tek sedmo mesto na svetu!

Pod oznakom "imamo nešto da dokažem", Sjedinjene Američke Države objavile su preliminarni spisak od 44 košarkaša koji konkurišu za tim koji će zaigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prethodne godine utrkivali su se u otkazima, a ovoga puta muški će se boriti za mesto u 12 izabranih.

Možda će vas zanimati

Među igračima koji bi mogli da zaigraju na OI su i Lebron Džejms, koji je već tri puta igrao na Igrama, odnosno od veterana su tu Kris Pol, Stef Kari, Kevin Durent, kao i možda budući rekorder "Melo".

Da ne dužimo mnogo - probajte vi da odaberete samo 12 imena!

PLEJMEJKERI: Malkom Brogdon (Indijana), Majk Konli (Juta), Stef Kari (Golden Stejt), Demar Derozan (San Antonio), Kajri Irving (Bruklin), Damijan Lilard (Portland), Kajl Lauri (Toronto), Kris Pol (Oklahoma), Kemba Voker (Boston) i Rasel Vestbruk (Hjuston).

BEKOVI: Bredli Bil (Vašington), Devin Buker (Finiks), Džejlin Braun (Boston), Džejms Harden (Hjuston), Džo Heris (Bruklin), Donovan Mičel (Juta), Viktor Oladipo (Indijana), Markus Smart (Boston), Klej Tompson (Golden Stejt) i Derik Vajt (San Antonio).

NISKA KRILA: Džimi Batler (Majami), Kevin Durent (Bruklin), Pol Džordž (Klipersi), Gordon Hejvord (Boston), Lebron Džejms (Lejkersi), Kris Midlton (Milvoki) i Džejson Tejtum (Boston).

KRILNI CENTRI: Lamarkus Oldridž (San Antonio), Harison Barns (Sakramento), Tobajas Heris (Filadelfija), Brendon Ingram (Nju Orleans), Kajl Kuzma (Lejkersi), Kavaj Lenard (Klipersi) i Kevin Lav (Klivlend), 

CENTRI: Bam Adebajo (Majami), Entoni Dejvis (Lejkersi), Andre Dramond (Klivlend), Drejmond Grin (Golden Stejt), Montrez Herel (Klipersi), Dvajt Hauard (Lejkersi), Bruk Lopez (Milvoki), Džaval Megi (Lejkersi), Mejson Plamli (Denver) i Majls Tarner (Indijana).

Izvor: Guliver/Junko Kimura/Getty Images



"Jedva čekam da vodim ekipu na Oimpijskim igrama, ovaj tim ima neverovatan potencija. Svi znaju da širom sveta postoje sjajni košarkaši i ekipe. Reprezentativna košarka se mnogo poravila od 'drim tima'. Olimpijske igre će biti sjajno takmičenje i mnogo timova su legitimni kandidati za zlato", poručio je selektor američke reprezentacije Greg Popović.

Videćemo koliko će u obzir uzimati igrače koji su predstavljali SAD na Mundobasketu, svi su pozvani, kada su mnogi drugi odustali iz različitih razloga.

Podsetimo, SAD je trostruki uzastopni osvajač olimpijskog zlata. U Riju su bili bolji od Srbije!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC