• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević prekinuo "press" zbog Šakote: Rekao sam samo 'ajmo veličanstveni!

Autor mondo.rs

"Samo deset sekundi je trajao sastanak pred meč", naglasio je trener Mornara.

 Pavićević prekinuo "press" zbog Šakote: Rekao sam samo 'ajmo veličanstveni! Izvor: MN PRESS

Naljutio se Mihailo Pavićević posle meča Mornara i Crvene zvezde u Beogradu, što je bila prva utakmica Dragana Šakote u ovom mandatu na klupi crveno-belih, ali je posle utakmice u Baru (71:63) pokazao i lepe manire prekinuvši svoje obraćanje novinarima.

Kazao je samo dve-tri rečenice pre nego što se Šakota pojavio u sali, ali s obzirom na to da gostujući treneri imaju prednost da govore - odmah je ustupio mesto "šefu" Zvezde.

Možda će vas zanimati

"Veličanstvena pobeda večeras protiv evroligaške ekipe, koja ima šansu da se plasira u TOP8, a znate šta to znači za naš mali klub i mali grad. Atmosfera je bila neverovatna, pravi košarkaški spektakl, pobedila je košarka. Imaju takvog trenera, takav sastav, to se zaista ne dešava često...", kazao je Mihailo Pavićević zahvalivši svojim igračima na velikoj borbi u "Topolici".

Kako je Mornar tako dobro odigrao protiv Zvezde?

"Na najbolji način smo iskoristili njihov umor. Ne bih da stajem u njihovu odbranu, ali četiri meča u sedam dana su ostavile traga i mi smo to iskoristili", kazao je Pavićević i dodao da je u pripremi utakmice shvatio da je teško pronaći slabu tačku kod protivnika, pa je promenio taktiku.

"Rekao sam samo svojim igračima da igramo hrabro i da ne pravimo filozofiju od toga. Deset sekundi je trajao sastanak u svlačionici. Rekao sam samo 'ajmo 12 veličanstvenih izađite i dajte sve od sebe. Želja je bila prisutna kod svih igrača, svi su pružili maksimum, čak i oni koji nisu ulazili u igru. Velika pobeda za nas, drago mi je da je sve prošlo u najlepšem redu kad je u pitanju atmosfera".


Pavićević je potom objasnio da voli "napadačku košarku" i zato svojim igračima daje slobodu u igru, a dodao je i da od 15 igrača može da napravi dobre odbrambene igrače, a da je teže pomoći bar jednom da bude bolji napadač.

"Videli ste ih kako su se vratili… Beron se diže i daje preko ruke. To su vanserijski igrači. Ovo je ipak pobeda mojih 12 momaka, ja sam tu samo da pomognem malo, u većini odmognemo, a mečeve uvek dobijaju igrači", naveo je Mihailo Pavićević i potom se osvrnuo na preostali deo sezone:

"Mi smo i pre prvenstva bili u vozi za plej-of, zapričali smo se i otišlo je u drugom pravcu, a sada hvatamo zadnji voz. Zakačili smo se za zadnji vagon i u zavisnosti koliko brzo bude išao - videćemo da li ćemo se održati u njemu. Igramo protiv Budućnosti, lakša utakmica protiv Krke kod kuće i onda sa Megom kojoj gori pod nogama. Sve smo vratili u svoje ruke. Ako prođemo - sami smo krivi, a ako ne prođemo - opet smo krivi".

"Ako prođemo u plej-of bićemo veoma nezgodni, verujte mi"

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC