• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik se vratio iz Antalije, u subotu "generalka" protiv Borca

Autor mondo.ba/Fena

Zeničani će u svom gradu odraditi završni dio priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

 Fudbaleri Čelika završili pripreme u Antaliji i vratili se u Zenicu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaleri Čelika okončali su pripremame u Antaliji i vratili se u Zenicu, gdje će sutra treningom u 13 časova nastaviti pripreme za drugi dio sezone.

Zeničani će u subotu, 15. februara, na "Bilinom polju" odigrati "generalku" protiv banjalučkog Borca, kada će novi trener Ümit Özat predstaviti svoju ekipu koja će nastojati izboriti opstanak u Premijer ligi BiH, u kojoj su jesenji dio okončali kao pretposljednji, na 11. mjestu na tabeli.

Možda će vas zanimati

"Jako su dobri utisci s priprema. Žestok je bio ritam treninga i utakmica, koje su bile dobrodošle. Jedino što, za sada, stručni štab brine je neefikasnost naših napadača", kazao je sportski direktor Čelika Edin Prljača, koji je s ekipom bio u Antaliji.

Zeničani su tokom 20-dnevnih priprema savladali kosovskog prvoligaša Gjilane s 1:0, remizirali su sa sjevernomakedonskim prvoligašem Škupijem 2:2, danskim drugoligašem Fremad Amageom i austrijskim drugoligašem Klagenfurtom 0:0, a izgubili od kazahstanskog premijerligaša Taraza 1:2 i ruskog drugoligaša Fakela 0:1.

"Novi stranci u ekipi su Elvin Junuszade iz azarbejdžanskog Sabajla, Turčin Emir Topču, Nigerijac Okaka i Halimi, koji je stigao na pozajmicu iz Galatasaraja. Svi su oni s ekipom došli u Zenicu", rekao je Prljača, koji napominje da je stranac i Nemanja Zlatković, a što znači da će zenički premijerligaš imati više od dozvoljna četiri strana igrača, koliko ih može konkurisati za tim.

Međutim, napominje Prljača, biće kartona, povreda... pa će se moći kombinovati s stranim igračima. Golman iz Srbije Bojan Pavlović, zatim Mladen Zeljković i Mario Crnički, kaže Prljača, imaju potvrde o bh. državljanstvu.

Problema s povredama, napominje on, imaju Fenan Salčinović, kojeg muči zadnja loža, i golman Adis Nurković, koji ima problema s ligamentima koljena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC