• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Da je prvenstvo, zamjerio bih - u kupu je važno samo pobijediti

Autori Mirjana Šegan Autori Pavle Knežević

Miran je bio trener prvog finaliste Kupa Radivoja Koraća, ali je priznao da nije očekivao ovakvu završnicu.

 Crvena-zvezda-Mega-polufinale-Kupa-Koraca-Dragan-Sakota Izvor: MN PRESS

Šampion Srbije i Jadrana Crvena zvezda "preživjela" je nekako Megu Bemaks u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, ali Dragan Šakota nije imao ništa da zamjeri svojim igračima.

Razlog je prost – u kupu je važno samo pobijediti.

"Ovo je kup. Da je regularno prvenstvo, vjerovatno bih imao riječi kritike, ali na kupu je važno samo pobijediti, ostalo nije bitno. Imamo probleme koji drugo traju, morali smo sa njima da se nosimo i na kraju smo uspjeli da pobijedimo", rekao je Šakota novinarima poslije utakmice.

Mega je u posljednjem minutu imala pet poena razlike, a onda je Bili Beron postigao dvije trojke bez odgovora, za veliko slavlje navijača crveno-bijelih. Ipak, ovakav rezultat stvarno nije bio očekivan, jer je Zvezda važila za velikog favorita.

Šakota je priznao da ni on i njegova ekipa nisu očekivali ovakav meč.

Možda će vas zanimati

"Mislim da gledaoci mogu biti zadovoljni uzbudljivom utakmicom. Nismo očekivali ovako uzbudljivu završnicu. Nismo potcjenjivali protivnika, niti bilo šta slično. Sredinom prvog poluvremena odrađen je dio posla koji je trebalo da nam kaže kako da igramo u nastavku, ali se nije desio. Čestitam protivniku na borbenosti i energiji i lijepim potezima. Na kraju smo bili iskusniji i mirniji, i odbranom smo uspjeli da okrenemo utakmicu", rekao je Šakota.


Zvezda je imala 10 sekundi za posljednji napad, Mega nije pravila faul

"Zato smo ostavili četiri beka u igri. Ja sam očekivao da će ga odmah naprave ako se za to odluče. Mi smo izašli na pik en rol, bio je dogovor da Bili šutira ako mu se ukaže prilika. Da su ga preuzeli, imali smo drugo rješenje. Nije nam odgovarao produžetak, to je sigurno. Imali smo dobru psihologiju, osjetilo se u tajm-autu poslije prethodnog, koji je odrađen perfektno, da možemo da damo još jedan veliki šut. To nam je dalo samopouzdanje", rekao je Šakota.

Pogledajte Beronovu trojku.

Iskusni centar Vladimir Štimac bio je miran poslije meča i odao je priznanje protivniku.

"Veoma teška utakmica, koja pokazuje da je kup specifično takmičenje. Stvarno čestitam ekipi Mege na izvanrednoj borbi. Tu ima momaka iz cijele bivše Jugoslavije. Vidi se da ima dosta talenata, a kada pričamo o Srbiji, jasno je da imaju svijetlu budućnost. Drago mi je da ima momaka koji mogu da se kale. Teška utakmica, kup je specifično takmičenje", rekao je Štimac.

Obavezno pitanje, ali da li ste možda potcijenili rivala?

"Ne potcjenjujemo nikoga. Krećemo od sebe, a znam i kako moj trener razmišlja. Možda smo malo izgubili energiju, ali za svaku utakmicu se spremamo kao da igramo protiv najjače ekipe u Evropi. Ali, dešava se nekad taj pad energije. Ja se nadam da toga neće biti sutra", rekao je Štimac.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC