• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravi rivali su ispali pre finala - Real bez problema do trofeja u kupu

Autor mondo.rs

Završni turnir španskog kupa doneo premalo neizvesnosti.

 Real osvojio Kup Španije Izvor: MN PRESS

Košarkaši Reala iz Madrida su osvajači kup Španije za ovu godinu, nakon što su u finalu lako i veoma ubedljivo savladali ekipu Unikahe (95:68).

Najuspešnija ekipa u istoriji ''Kupa kralja'' je ovom pobedom prekinula dvogodišnju dominaciju Barselone i okitila se 28. trofejem.

Možda će vas zanimati

Rezultat finalnog meča bio je poznat već na samom njegovom početku. Madriđani su u prvoj deonici pokazali kako će se razvijati događaji u finalu, a na kraju prve četvrtine imali su i ''duplu'' prednost nad Unikahom (26:13).

Malo spuštanje gasa u drugoj deonici, ali i novi ubitačni ritam u trećem periodu, postavili su stvari na svoje mesto mnogo pre kraja susreta. Tako je Real Madrid već u trećoj četvrtini bio blizu razlike od 30 poena, ali ju je dostigao tek u poslednjem periodu.

Najviše poena u finalu postigao je Dario Brizuela (22), ali to nije bilo dovoljno za jači otpor osvajaču kupa. Dion Tompson, bivši igrač Crvene zvezde, postigao je šest poena u porazu.

Džejsi Kerol je ubacio 20 poena za Real Madrid, Fakundo Kampaco je dodao 13, a Valter Tavares 12. Dvocifren poenterski učinak je imao i Trej Tomkins sa 10 poena.

Real Madrid sada ima 28 trofeja u ''Kupu kralja'', odnosno tri više od Barselone, koja je šokantno eliminisana ove sezone. Ostali timovi su daleko iza dva najveća kluba pa tako Huventud ima osam trofeja, Baskonija šest, Estudijantes tri...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC