• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" znaju kako protiv Gruzije: Energija i odbrana vode do pobede

Autor Pavle Knežević

Igrači Srbije znaju ko su glavne pretnje u drugom meču kvalifikacija za Eurobasket 2021.

 Srbija-zna-kako-igra-Gruzija-energija-i-odbrana-do-pobede-kvalifikacije-Eurobasket-2021 Izvor: MN PRESS

Nova košarkaška reprezentacija Srbije je na dobrom putu. Posle ubedljive pobede u Finskoj, "orlove" danas čeka duel sa Gruzijom u Beogradu i eventualna pobeda u tom meču bi mnogo značila ekipi u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Novi selektor Igor Kokoškov debitovao je trijumfom, uveo je neke novine na teren, ali i pored njega. Jedna od njih je i ta da igrače stavlja u prvi plan, tako da nije razgovarao sa novinarima na otovrenom treningu, već je to prepustio reprezentativcima.

Možda će vas zanimati


Svi oni su u dobrom raspoloženju i veruju u uspeh protiv Gruzije. Jedan od njih je krilo Andore Dejan Todorović.

"Odigrali smo dobro protiv Finske. Sutra očekujemo tešku utakmicu, pogotovo što se tiče unutrašnje igre, kontrole (Giorgija) Šermadinija i tog njihovog spoljnog šuta. Spremili smo se koliko smo mogli u poslednja dva dana i nadam se da ćemo pred našom publikom i sa dobrom energijom ponovimo utakmicu iz Finske", rekao je Todorović pre meča.

Reprezentacija je u FIBA kvalifikacijama uvek promenjena, bez igrača iz NBA i Evrolige, ali se smena generacija ionako bliži u Srbiji. Većinu ovog tima čine mladi igrači, među kojima je 25-godišnji Todorović jedan od iskusnijih.

"Iskreno, mislim da smo većina mladi igrači, svi su moje godište i mlađi, pa se poznajemo između sebe. Njih trojica-četvorica veterana u ekipi da su sasvim korektni prema nama i privikavamo se toj situaciji, tom mentalitetu i načinu rada i odnosa prema svemu. Mislim da su izuzetno korektni, stvarno se osećamo super", ispričao je on o prilagođavanju na seniorski tim.

Šta je novo doneo selektor? Šta je tražio od vas za ovo kratko vreme?

"Što se tiče Igora, jedina i osnovna stvar koju nam je tražio je poštovanje između nas igrača i da, naravno, uživamo u ovih desetak dana što ćemo biti zajedno. Sa tom pobedom iz Finske, mislim da nam stvarno ide dobro i nadam se da ćemo sutra da ponovimo isto to i da dobijemo Gruzijce", rekao je Todorović.

On je igrao i u prošlim kvalifikacijama protiv Gruzije, a posebno se istakao u pobedi u gostima (50:87), juna 2018, kada je postigao 24 poena. Može li sada biti slično?

"Svaka utakmica je utakmica za sebe. Najvažnije je da mi sutra budemo zdravi i spremni u pet sati, da igramo tu utakmicu. Sad, bože moj, ko bude imao svoj dan, dobrodošao je. Najvažnija je ekipna utakmica i da se pobedi. To je najvažnije", rekao je Dejan Todorović.

Njegov vršnjak i igrač Estudijantesa, Aleksa Avramović rekao je da je utakmica protiv Finske bila teška, jer je tim bio kratko na okupu, ali da je Srbija dobila meč energijom i odbranom.

"Očekujem da ćemo po istom principu stići do pobede i protiv Gruzije. Oni su pokriveni na par pozicija jako dobrim igračima, kao što su Šermadini, koji je jedan od najboljih igrača u Španiji, takođe Tad Mekfaden, koji je jedan od najboljih šutera takođe u Španiji. Ima tu dobrih šutera, kao što su (Duda) Sanadze i (Merab) Bokolišvili. Znamo šta treba da radimo, imamo 12 igrača spremnih da izađu pred pun Pionir i da pobede", rekao je Avramović.

ALEKSA AVRAMOVIC kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019 protiv Izraela u hali Pionir, Beograd 24.02.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Izrael, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo
Izvor: MN PRESS

Kad smo već kod Pionira, kakav odziv publike očekuješ?

"Očekujem da će doći narod da pozdravi reprezentaciju. Ovo je nova grupa igrača, koja će u jednom trenutku da preuzme prvi tim i očekujem da nas podrže, jer ćemo se boriti za njih i za Srbiju. Maksimalno smo motivisani, jer predstavljati Srbiju je najlepša stvar u košarci", rekao je Aleksa Avramović.

Utakmica Srbija-Gruzija igra se od 17 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC