• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi ovo? Holandija pobijedila Tursku, Belgija ponizila Litvaniju!

Autor mondo.rs

Ovi rezultati nisu greška, provjeravali smo više puta. Bilo je baš napeto.

 FIBA-Kvalifikacije-rezultati-za-vjerovali-ili-ne-Holandija-Turska-Belgija-Litvanija Izvor: MN PRESS

Srbija je kvalifikacije počela pobjedom, kao i Crna Gora, ali ljubitelji košarke kada pogledaju večerašnje rezultate prvog kola kvalifikacija za Eurobasket 2021. pomisliće da su napisani greškom, a neki će možda misliti i da su u paralelnom univerzumu.

Ne mislimo tu na poraz evropskog prvaka Slovenije od Mađarske. Prosto, ne zna se koje iznenađenje je veće u večerašnjim rezultatima: poraz Litvanije od Belgije, ili Turske kod kuće od, pazite sad, Holandije! Ta dva su svakako veća od trijumfa Njemačke nad Francuskom, ali i to spada u iznenađenje.

Možda će vas zanimati

Bili smo blizu da vidimo još jednu senzaciju, ali je iskustvo Grčke presudilo, tako da je na kraju pobijedila Bugarsku. 

No, da krenemo redom i vidimo šta su nam donijele kvalifikacije FIBA bez igrača iz NBA i Evrolige.

Teško je izabrati, ali da krenemo od Istanbula. Holandija je u gostima pobijedila Tursku (i dalje zvuči nestvarno) 72:65 u prvom kolu Grupe D.

Očekivalo se da Turci lako "riješe" Holandiju, ali nijedan tim nije imao više od sedam poena razlike. Melih Mahmutoglu je doveo Tursku u vođstvo trojkom pet minuta pre kraja, 60:58, ali poslije toga je Holandija napravila seriju od 11:2 i ostvarila ogromni trijumf.

Goste je do pobede predvodio Čarlon Kluf sa 27 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Podsjetimo da je Holandija prije dvije i po godine napravila senzaciju, kada je kod kuće pobijedila Hrvatsku 68:61, ali ovo je možda i najveći "skalp" "lala".


Holandija u ponedjeljak dočekuje Hrvatsku, koja je ranije danas pobijedila Švedsku 72:56.

Sad, sami odlučite da li je to veće iznenađenje ili trijumf Belgijanaca kod kuće nad Litvanijom. "Đavoli" su vodili bukvalno sve vrijeme, a u jednom trenutku su vodili i 37 razlike – 68:31! Da ponovimo - Belgija je vodila skoro 40 razlike protiv Litvanije!

Belgija ne samo da je vodila od prvog do posljednjeg sekunda, već je i "nadskakala" evropsku košarkašku velesilu, imala bolji procenat šuta sa penala, za dva i za tri, već je imala i više ukradenih lopti i asistencija i manje izgubljenih. I to sve protiv tima Litvanije u kome ima nekoliko poznatih imena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Rezin Obasohan sa 21 poenom, dok je Džonatan Tabu, nekadašnji plejmejker Armanija, meč završio sa 18 poena.

Litvaniju su predvodili Donatas Motjeunas sa 17 poena, zatim Minadugas Kuzminskas sa 15 i Mantas Kalnijetis sa 15 poena.

U drugoj večerašnjoj utakmici u Grupi, Češka je pobijedila Dansku 75:71. U ponedjeljak igraju Danska i Belgija, kao i Litvanija i Češka.

Grčka je bila apsolutni favorit, vodila je i pred kraj, ali su Di Bost i Dimitar Dimitrov doveli Bugarsku do zaostatka od samo dva poena, 64:62 nešto više od tri minuta pre kraja.

Imali su gosti nekoliko prilika da povedu, ali su ih izgubljene lopte skupo koštale, tako da je iskusna selekcija Grčke mirno privela meč kraju.


U drugom meču Grupe H, Bosna i Hercegovina je u gostima "iščupala" pobedu protiv Letonije 62:61 i u ponedeljak u Tuzli dočekuje Grčku.

Rezultati večerašnjih utakmica:

Grčka – Bugarska 73:63
Hrvatska – Švedska 72:56
Turska – Holandija 65:72
Letonija – BiH 61:62
Crna Gora – Velika Britanija 81:74
Nemačka – Francuska 83:69
Češka – Danska 75:71
Belgija – Litvanija 86:65

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC