• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras nećete naći bolje sjećanje: Amerika - Jugoslavija 78:81!

Autor Mladen Šolak

FIBA se sjetila te čuvene utakmice, a mi svakako ne zaboravljamo. Pa, pogledajte i još jednom uživajte.

 SAD-Jugoslavija-78-81-Svjetsko-prvenstvo-2002-Indijanapolis-cijela-utakmica-snimak Izvor: MN PRESS

U teškom periodu za cijeli svijet, u kojem nema nijednog značajnoj sportskog događaja, mnogi sa uživanjem gledaju sjećanja i podsjećaju se utakmica koje su im uljepšale određene periode, godine... Ili cijeli život.

U grupu onih koje se vječno pamte i koje uvijek izazivaju najljepša sećanja sigurno je i čuveno četvrtfinale Svetskog prvenstva 2002. u Indijanapolisu, kada su košarkaši SR Jugoslavije pobijedili domaćina - SAD!

Tog ljeta, jugoslovenski tim osvojio je do sada posljednje zlato, a put ka njemu bio je zaista impresivan. I vodio je preko ekipe koja je do tada bila nepobjediva kada su je činili NBA igrači.

Izvor: MN PRESS

Spletom okolnosti, Amerikanci su i prije tog meča bili "načeti", jer su u grupnoj fazi izgubili protiv Argentine (80:87), mada je dobro poznato i da u ekipi Svetislava Pešića nije sve štimalo od starta. Pokazao je to i poraz protiv Portorika (83:85) i čuveni slučaj sa Vladimirom Radmanovićem, koga je popularni "Kari" izbacio iz ekipe jer je jeo bananu dok je selektor izdavao komande.

Na taj način, "finale prije finala" SR Jugoslavije i Amerike bilo je zakazano već u četvrtfinalu. I pobijedio je jugoslovenski tim, spriječivši Amere da u svojoj kući osvoje zlato. Do tog ljeta, bilo je nepojmljivo da tim SAD sa NBA igračima doživi neuspjeh, ali Andre i Redži Miler, kao i Pol Pirs, Beron Dejvis, Ben Valas nisu bili dovoljni da se savladaju majstori iz Srbije.

Izvor: MN PRESS

FIBA je ovog vikenda na svom YouTube kanalu postavila snimak te utakmice, u kojoj ćete se podsjetiti kako je kapiten Dejan Bodiroga bio do kraja uveren u pobjedu i donio je iako ga nije služio šut (1/7). Pogledajte i kako je Milan Gurović dao čuvene trojke u nizu, kako su Peđa Stojaković i Vlade Divac zajedno ubacili 36 poena...

Uživajte u ovom snimku. Večeras nećete naći bolje sjećanje!


Jugoslavija - SAD, finale Svetskog prvenstva 2002.
Izvor: Youtube/FIBA

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC