• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona prva kreće od ABA ligaša: Od ponedeljka na treningu

Autor Mirjana Šegan

Zagrebački klub najavio da se vraća "u pogon", ali ne u kompletnom sastavu

 KK-Cibona-pocinje-trening-4.-maja-korona-virus Izvor: MN PRESS

Cibona je po suspenziji sezone zbog pandemije korona virusa objavila da je zbog teške finansijske bila prinuđena da otpusti veliki broj zaposlenih, uključujući i trenera Ivana Velića.

Ipak, stvari su se promenile.

Zagrebački klub danas je obavestio javnost da će od ponedeljka ekipa ponovo početi da trenira. Doduše na treningu neće biti svi igrači, pre svih kapiten Marin Rozić koji još nije doneo konačnu odluku o nastavku karijere.

Možda će vas zanimati

Ipak, prvi trener je i dalje Velić, iako on neće odmah biti uz tim. Nakon povratka iz Bosne i Hercegovine on će morati da provede u samoizolaciji 14 dana pa će ga na treninzima menjati pomoćni trener Bariša Krasić i kondicioni stručnjak Ivan Antunović.


"Ako bude moguće radićemo do 1. jula. Ujedno ćemo i planirati stvari za iduću sezonu u zavisnosti od toga koliki će biti budžet i kakvo će biti generalno stanje u sportu s obzirom na korona virus. Očekujemo i da će pripreme za iduću sezonu početi mnogo ranije u odnosu na praksu ranijih godina", naveo je Velić.

Zagrebački klub odlučio je da se vrati na treninge iako je neizvesno da li će do kraja sezone uopšte biti takmičarskih utakmica. Naime, hrvatsko prvenstvo je prekinuto, a nastavak ABA lige je pod znakom pitanja. Cibona je obezbedila opstanak u regionalnoj ligi, ali bez prilike da se plasira u završnicu.

"Na prozivci u ponedeljak će se pojaviti i neki igrači s kojima nemamo ugovore, a u narednom periodu ćemo obnavljati ugovore kako košarkašima, tako i članovima radne zajednice koji će trenutno raditi bez važećeg ugovora. Odazvali su se svi, što pokazuje da delujemo kao velika porodica upravo onda kada nam je najteže", rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Košarkaši Cibone treniraće uz strogu primenu mera Hrvatskog zavoda za javno zdravlje. To između ostalog podrazumeva da će se na svakom treningu voditi evidencija ko je bio prisutan u slučaju da dođe do zaraze, da svi moraju da održavaju distancu od pet metara, da na trening dolaze pojedinačno, ličnim automobilom, u opremi u kojoj će trenirati, bez korišćenja svlačionice, a nakon završetka treninga će, bez tuširanja,  poštujući mere fizičke udaljenosti napuštati dvoranu, koja će obavezno biti defizinkovana prema unapred određenim uputstvima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC