• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan NIJE namjestio da Tomas ne bude u drim-timu i tačka!

Autor Milutin Vujičić

"Teorija zavjere" aktuelna i poslije skoro tri decenije.

 Drim tim SAD 1992 Majkl Džordan Ajzea Tomas Izvor: Guliver/Getty Images/Mike Powell

Zbog emitovanja dokumentarne serije "The Last Dance", koja se bavi posljednjom sezonom Majka Džordana u Čikagu, otvorena su mnoga košarkaška pitanja!

"Najvrelije" je svakako ono o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena, gdje su mišljenja podijeljena, dok je ponovo aktuelno i pitanje američkog drim-tima koji je učestvovao na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barseloni.

Možda će vas zanimati

U toj ekipi, koja je bez većih problema osvojila zlatnu medalju, nije bilo mjesta za legendarnog plejmejkera Ajzeju Tomasa - velikog Džordanovog rivala sa kraja osamdesetih i početka devedesetih.

Naime, Tomas je bio član Detroita, ekipe koja je tri puta zaredom "izbacivala" Čikago iz plej-ofa, a kada su Bulsi konačno 1991. godine "počistili" ekipu iz Mičigena, desilo se nešto što je zauvijek značilo "rat" dvojice lidera.

"The Bad Boysi" nisu željeli da se pozdrave sa košarkašima Čikaga, a taj potez Majkl Džordan ni dan-danas nije oprostio Ajzeji Tomasu, pa kruži teorija da je "MJ" odgovoran za njegov izostanak sa OI.

Tomas je istakao da ne vjeruje da je to bio razlog, ali navijači nisu ubijeđeni.

Na tu temu govorio je i legendarni NBA operativac Rod Torn, koji je imao ključnu ulogu u sastavljanju prvog ikad drim-tima SAD na Olimpijskim igrama, a istakao je da sa Majklom Džordanom zapravo nikada nije govorio na tu temu.

"Nikada nismo spomenuli Ajzeju Tomasa. Samo mi je rekao da će biti dio drim-tima. Ajzejino ime nikada nije 'iskočilo' u tom razgovoru. Nikada nije došao i rekao da neće igrati zbog toga".

Izvor: Guliver, Gregory Shamus/Getty Images North America

"Ako se to desilo - onda se možda desilo sa nekim drugim, pošto kada smo mi pričali rekao je da će definitivno igrati", objasnio je Torn i odbacio sve spekulacije na temu Džordanovog "uslovljavanja" da Tomas ne bude dio drim-tima.

Tomas smatra da je zaslužio da bude dio ekipe koja je u Barseloni...

"On je bio sjajač igrač, ali je bila ta kontroverza jer Pistonsi nisu htjeli da se rukuju sa Bulsima. Bilo je 'loše krvi' zbog toga, ali kada smo napravili spisak prvih deset igrača - nije se našao među njima", naveo je Torn i istakao da je bilo još NBA košarkaša koji su "preskočeni" poput Vortija, Milera, Vilkinsa i drugih.

Vjerujete li mu ili smatrate da je Džordan ipak "umiješao" prste?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC