• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Džordan i Bulsi su bili obične plačipi*ke!"

Autor Milutin Vujičić

"Kukali su i plakali godinu i po dana kako smo bili loši za igru", poručuje slavni košarkaš Detroita.

 Detroit-Pistons-i-Cikago-Bulsi-rivalstvo-The-Last-Dance Izvor: Getty Images/Getty Images North America, Guliver/Getty Images/Getty Images North America

Dok nema sporta zbog pandemije korona virusa, velika pažnja košarkaških navijača usmerena je na dokumentarnu seriju "The Last Dance" koja se bavi posljednjom sezonom Majkla Džordana u Bulsima - u kojoj je osvojio i šesti šampionski prsten!

Očekivano, veliki prostor u "dokumentarcu" dobili su i Pistonsi koji su kao niko "namučili" Džordana pošto su ga prije prve titule čak tri puta zaustavljali u plej-ofu.

Možda će vas zanimati

Dobro je poznato da je Majkl Džordan razvio veliko rivalstvo sa poznatim "Bad Boysima", poznatih po vrlo gruboj igri, koji su ga mučili i mučili, da bi Čikago konačno 1991. godine pobijedio Detroit i trasirao svoj put ka istoriji.

Pistonsi su bili "počišćeni", da bi poslije poraza učinili nešto nezamislivo - napustili su teren bez pozdrava sa igračima protivničke ekipe.

Majkl Džordan i njegovi saigrači ostali su u čudu zbog tog poteza, a vjerovatno najbolji košarkaš svih vremena ni dan danas to nije oprostio Ajzeji Tomasu, lideru Pistonsa. U dokumentarnom filmu je čuo njegov izgovor, ali je odmah odgovorio da je to "potpuno sra*e".

Način na koji je Džordan govorio o Pistonsima, za koje je rekao da "mrzi iz dna duše", stigao je i do Bila Laimiera - jednog od "najžešćih" igrača slavne generacije "Bad Boysa".

"Zašto bih žalio danas za tim? Baš me briga šta mediji pričaju o meni. Nikad nisam žalio zbog toga što smo otišli bez pozdrava. Da jesam - žalio bih tada, a ne danas", rekao je Laimbir koji je u igračkim danima bio centar.

Džordan vs. Pistons
Izvor: YouTube/Ositadinma Akaeme

"Cilj je bilo da dobijemo utakmicu i osvajamo titule i radili smo sve što smo mogli da to uspijemo. Na kraju smo bili šampioni i to je jedino bitno".

Bil Laimbir ni poslije tri decenije ne žali zbog ijednog "teškog" faula koji je napravio nad igračima Čikaga, a bilo ih je, pošto je sve to činio kako bi Detroit došao do pobjede. Bulsi su se žalili na njihov stil igre, ali njih nije bilo briga...

"Kukali su i plakali godinu i po dana kako smo bili loši za igru, a pričali su i da smo loši ljudi. Mi nismo loši ljudi nego košarkaši koji žele da pobijede. To me je pogodilo", rekao je Laimbir.

"Džordan i Bulsi su obične plačipi*ke, nismo htjeli da im čestitamo i da se rukujemo. Ne znam što su toliko kukali zbog toga... Dobili su tu seriju, svaka čast, idemo dalje", zaključio je nekadašnji centar Pistonsa i time još jednom potvrdio koliko je to bilo veliko rivalstvo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC