• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj NBA avanture: Ante Žižić se vraća u Evropu

Autor Dušan Ninković

Veliko pojačanje za tim koji ima ogromne ambicije u narednoj sezoni.

 Kraj NBA avanture: Ante Žižić se vraća u Evropu Izvor: MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Getty images/Matthew Stockman

Hrvatski košarkaš bi mogao da se nađe u Evroligi naredne sezone, i to u timu koji ima šampionske ambicije. Po informacijama koje stižu, Ante Žižić je na radaru Makabija!

Nakon tri sezone u NBA ligi, gde je nastupao za Klivlend, Žižić bi mogao da postane slobodan igrač i da se, od naredne sezone, ponovo nađe u evropskoj košarci.

Možda će vas zanimati

Kavalirsi nisu zainteresovani da produže saradnju sa njim, a čini se da ni hrvatski košarkaš ne želi da se zadrži u NBA ligi. Njegova minutaža u najjačoj ligi na svetu nije impozantna, pa bi dolazak u Evropu, gde bi imao prilike da više igra, bio dobra opcija.

Tu se u priču uključuje tim iz Tel Aviva. Pre samo nekoliko dana su prekinuli saradnju sa Tarikom Blekom, a od centara u klubu samo Otelo Hanter ima ugovor za narednu sezonu. Pojačanje pod košem je neophodno, a ovo je jedna od najboljih opcija na tržištu.

Mladi hrvatski košarkaš je u dosadašnjem delu karijere nosio dres Cibone, Gorice i Darušafake, pre nego što se preselio u SAD. Izabran je kao 23. pik na draftu 2016. godine, kada su ga uzeli Boston Seltiksi. Ipak, jedini klub u Americi bio mu je Klivlend, koji ga je slao i u svoj razvojni tim.

Još nije poznato kako će pandemija korona virusa uticati na budžet Makabija, ali se pretpostavlja da će tim iz Izreala biti jedan od najbogatijih u narednoj sezoni Evrolige. Zbog toga ne čudi interesovanje za momka koji je u dresu Darušafake već odigrao jednu sezonu u najjačem evropskom takmičenju.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC