• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije to bilo zbog para: Otišao sam jer se Arsenal raspadao

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Ešli Kol je objasnio zbog čega je napravio transfer u redove Čelsija 2006. godine.

 Ešli Kol u prelasku u Čelsi Nije to bilo zbog para: Otišao sam jer se Arsenal raspadao Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Ešli Kol je jedan od engleskih fudbalera koji je obeležio Premijer ligu na poziciji levog beka u poslednjih 20 godina, ali i dalje je jedan od najomraženijih.

Razlog je to što ga navijači Arsenala više uopšte ne vole, nakon odlaska iz redova "tobdžija" u rivalski Čelsi 2006. godine.

Možda će vas zanimati

O svemu tome sada je pričao Kol, odgovarajući na kritike da je to uradio samo zbog novca.

Čelsi je tada voleo da troši velike svote novce i navijači Arsenala su tvrdili da je Kol napustio njihov klub samo iz koristoljublja. Međutim, Englez odgovara da je sve bilo sportske prirode.

Ipak, i posle ovog odgovora, izvesno je da će ostati omražen.

"Kada sam prvi put došao u Arsenal, imali smo srž tima – Kion, Simen, Vijera, Adams, Anri... Kada su oni počeli da odlaze, osetio sam da su ostale rupe u klubu i kulturi, koja je bila pobednička, koja je donosila uspehe. Osećao sam da se sve raspada i da postoje rupe koje ne mogu da se popune. Zato sam hteo da pronađem sebe u drugačijoj kulturi, želeo sam da pobeđujem, zbog čega sam otišao u Čelsi i tamo sam sve to pronašao", otkrio je Kol.

On misli da jeste pogrešio što je otišao iz Arsenala, ali i da ne bi promenio tok svoje karijere.

"Da, kada pogledate i vratite se unazad, postoje greške koje su napravljene sa obe strane. Nije moja stopostotna greška i nije ni njihova. Bio sam verovatno mnogo trvdoglav tada i to se tako završilo. Ponašao sam se klinački, moram da priznam, ali to je nešto što ne bih promenio i ne kajem se uopšte. Možda je tako bilo suđeno? Jedno je sigurno, nisam otišao zbog novca", zaključio je Ešli Kol.

Iako je u Arsenalu osvojio dve Premijer lige, a u Čelsiju samo jednu, Kol je na "Stamford bridžu" podizao i pehare Lige šampiona i Lige Evrope.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC