• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO se "raspada": Partizan spremio kandidaturu, a Kari Pešić 5.500.000 €

Autor mondo.rs

Nik Kalates u Barseloni? Moguće.

 Nik-Kalates-u-Barseloni-a-Partizan-u-Evroligi-Raspad-sistema-u-Panatinaikosu Izvor: MN PRESS

Iz "raspada sistema" u Panatinaikosu, Partizan vidi šansu da posle šest godina zaigra u Evroligi, a Barselona da postane jača za drugog najboljeg asistenta u istoriji Evrolige.

Možda će vas zanimati

Razvoj situacije u Atini prati se u Barseloni, jednako koliko i u Moskvi, iz čega je lako zaključiti ko bi na treninzima večitog vršioca dužnosti Jorgosa Vovorasa trebalo najmanje da brine za angažman naredne sezone.

Izvor: MN PRESS

Kalates, 31-godišnjak rođen u Kaselberiju na Floridi, u karijeri nije nastupao za Panatinaikos ukupno tri sezone. Otišao je zajedno sa Željkom Obradovićem na leto 2012, proveo godinu dana u Lokomotivi Kubanj, pa dve u Memfis Grizlisima, iz kojih se 2015. vratio u Atinu da "preuzme" brigu o igri ekipe od legendarnog Dimitrisa Dijamantidisa.

U jednoj od poslednjih utakmica pre "dolaska" pandemije koronavirusa, porazu od CSKA od 31 razlike u dvorani "OAKA", Kalates je pretekao mentora Dijamantidisa na večnoj listi asistenata Evrolige, na kojoj je ispred njega ostao samo još jedan Grk, takođe legenda, Vasilis Spanulis.

Mediji u Španiji i Grčkoj pišu da je trener "Blaugrane" Svetislav Pešić voljan da pomogne Kalatesu u nameri da postane apsolutni lider i da je za to spreman da plati 5,5 miliona dolara za tri godine saradnje. To je manje od onoga što bi Kalates zaradio u poslednjoj godini ugovora sa Panatinaikosom, ali i dovoljno dobro u situaciji kada je gazda njegovog kluba, Dimitris Janakopulos najavio drastično "kresanje" budžeta za sezonu 2020/21.

Odlukom Borda Evrolige da sezona 2019/20 ne bude nastavljena, Kalates je formalno postao prvi asistent sa prosekom od 9,1 dodavanja po meču.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC