• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji srpski košarkaš svih vremena? Nikola je odabrao!

Autor Mladen Šolak

"Teško je pitanje", rekao je odlični centar, pa ipak odgovorio.

 Najbolji srpski košarkaš svih vremena? Nikola Milutinov je odabrao! Nikola Jokić Izvor: MN PRESS

Nikola Milutinov je jedna od najvećih zvezda aktuelnog "prelaznog roka" u košarkaškoj Evropi, jer je posle pet godina napustio Olimpijakos i prešao u CSKA.

Sjajni srpski centar postao je "petica" osvajača Evrolige iz 2019. godine i odazvao se pozivu grčkog stručnjaka Dimitrisa Itudisa, koji je oduševljen njegovim dolaskom.

Možda će vas zanimati

Na rastanku od Grčke i Atine, Milutinov je dao intervjuu za specijalizovani portal "Eurohoops" i otkrio zanimljive detalje o svojoj karijeri i o utakmicama iz bliske i daleke prošlosti.

Izvor: MN PRESS

Govorio je i o reprezentaciji, jer je bio upitan šta se dogodilo prošlog leta u Kini, gde je Srbija otišla kao glavni favorit za zlato, a onda nije stigla do borbe za odličja.

Milutinov je igrao malo i priznaje da je bio nezadovoljan svojom rolom.

"Nisam bio zadovoljan ulogom, ali to je bila odluka trenera i potpuno je prihvatam. Malo sam tužan jer zaista verujem da smo mogli da postignemo više, imali smo sjajan tim, sjajne igrače i zaista verujem da je ovaj tim zaslužio da se bori za medalju", rekao je on.

Grčki novinar pitao ga je i veoma složeno pitanje - ko je najbolji srpski košarkaš u istoriji?

"Teško je odgovoriti na to, imali smo mnogo odličnih igrača. Ako moram da odaberem, onda bih odabrao Nikolu Jokića. Stvari koje on radi u NBA ligi, tripl-dablovi, njegovi nastupi... Ne verujem da je lako biti bolji od njega. Ko zna, možda neko u budućnosti dođe, ali niko nije pravio takvu statistiku u NBA ligi kao on", dodao je nekadašnji centar Partizana.

"Trenirao sam sa njim i video sam koliko zna košarku. Ima izvrstan osećaj i nije mu potreban atlleticizanm a u tome što radi trenutno je najbolji na svetu. Jedinstven je i ne verujem da bilo ko može da izvede sve to što on radi", rekao je Milutinov o "Jokeru".

Izvor: MN PRESS

Milutinov je rekao da su mu i Olimpijakos i sve što je doživeo u prethodnih pet godina prirasli srcu i da emotivno doživljava rastanak. Otkrio je da je najviše vremena provodio sa saigračem Sašom Vezenkovim, da mu je Jorgos Papanikolau veoma pomogao da se snađe, a da mu se "našao" i Jorgos Printezis.

Na pitanje da li može da izdvoji izgubljenu utakmicu koju bi opet odigrao, odgovorio je setivši se dva meča.

"Prva je finale Fajnal-fora kada smo igrali protiv Fenerbahčea, a druga je polufinale ABA lige protiv Cedevite, kada smo izgubili trojkom Nolana Smita u poslednoj sekundi i nismo se plasirali u Evroligu. To je bilo zaista bolno za sve. Kad sam video da leti lopta, sve mi je u glavi bilo mračno i mislim da nikad neću zaboraviti taj poraz".

Izvor: MN PRESS

Da mora da odabere u kom klubu bi završio karijeru, Partizanu ili Olimpijakosu, Milutinov bi odabrao...

"Hajde da vidim kada dođe dan šta ću da odaberem. Neću da kažem sad. Možda se u budućnosti to promeni. Imam nešto u glavi, ali ne želim sada da kažem"

Kada bi tu oproštajnu sezonu podelio u dve, kako bi odabrao?

"Samo ću reći da volim Atinu, volim da sam ovde, ovo mi je omiljeni grad i voleo bih da se vratim. Ne znam da li će to biti kada se budem povlačio, ali znam da bih voleo da se vratim u Olimpijakos".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC