• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Greg Popovič: Ne želim da umrem...

Autor Nikola Janković

Poruka je, očigledno, bila za Trampa.

 Greg Popovič: Ne želim da umrem... Izvor: Rob Carr/Getty Images North America

Greg Popovič, jedan od najvećih umova u istoriji košarkaške igre, rođen je 28. januara 1949. godine kao jedan od tek 55.000 stanovnika Istočnog Čikaga, gradića u unutrašnjosti Savezne države Indijana u kom su njegovi otac Rejmond i majka Ketrin pronašli dom posle bega sa druge strane Atlantika.

Kada San Antonio Sparsi budu istrčali na parket jedne od tri prazne dvorane u "Diznilendu", 1. avgusta u 2 ujutru po našem vremenu protiv Sakramento Kings, Srbin po ocu, Hrvat po majci, a zapravo jedan od najvećih američkih trenera svih vremena, imaće tačno 71 godinu, šest mjeseci i peti dan.

Izvor: Twitter/@theScore

Samo oni koji stignu tako daleko znaju koliko je svaki dan bi dragocen na tom putu, na kom nikada prije nije bilo lakše ugroziti svoj vijek ukoliko ne preuzmete punu odgovornost ne samo za svoj, već i živote drugih.

Upravo su životi drugih ugroženi insisitranjem medijske mašine da NBA sezona bude završena po svaku cijenu, a cijena koju građani svijeta plaćaju ove 2020. godine izlažući se riziku od zaraze COVID-19 prevelika je za čovjeka kakav je Greg postao mnogo prije ulaska u osmu deceniju života - svjestan i priseban.

On se kao takav obratio javnosti u Sjedinjenim Državama i rekao da mu život u "balonu" na Floridi djeluje bezbjednije od života kakav bi vodio u Teksasu, kada pogleda kako se lokalne vlasti ponašaju u doba zlokobne pandemije.

 "Ne želim da umrem", izjavio je Popovič, na čijim vremešnim rukama nije bilo nijednog od pet šampionskih prstenova osvojenih sa timom kojem to nikada prije nije uspjelo.

"Nosim masku svuda. Nije potrebno više od polovine mozga da bi se ova situacija ozbiljno shvatila", poručio je Popovič iz "balona", u kom živi i radi u izolaciji zajedno sa 19 mlađih kolega i ostalih.

Izvor: Rob Carr/Getty Images North America

U danu u kom je brojač u SAD pokazao 3,8 miliona inficiranih koronavirusom, Popovič je kao dokazani lider anti-Tramp pokreta u američkom profi sportu nosio majicu sa natpisom "glasaj, od toga ti zavisi život" i poručio da sa nevjericom prati razvoj pandemije u Teksasu, dodajući da se i u "balonu" osjeća sigurnije nego da je u ovom trenutku u trening kampu "mamuza" u San Antoniju.

Nazivajući guvernera Grega Abota i njegovog zamjenika Dena Petrika "kukavicama koje gledaju u Donalda Trampa, umjesto da slušaju preporuke koja šalje doktor Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, Popovič je rekao:

"Poruke koje nam se šalju su nebulozne. Radi se samo o politici i  onome što je dobro po njih, a kada kažem 'oni', najviše mislim na Trampa".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC