• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović jasan: Moj stil igre je POBEĐIVANJE U KOŠARCI, u Srbiji sam naučen da budem nesebičan

Autor Pavle Knežević

Posle košmara - san, takvu nedelju prolazi srpski reprezentativac

 Bogdan Bogdanović moj stil je pobjednički Izvor: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Bogdan Bogdanović je ponovo, po ko zna koji put pokazao šampionski karakter. Nakon jako loše šuterskog meča, on je postavio rekord svoje NBA karijere u pobedi nad Nju Orleansom.

Bogdanović je posle košmarne večeri imao i te kako motiva da se pokaže i dokaže. Pre svega sebi. Nakon večeri kada je šutirao 1/15 iz igre, večeras je to bilo 13/20, od čega 6/9 za tri. Na kraju – rekord karijere od 35 poena, od čega 24 u prvom poluvremenu

"Možda zato što smo bili na nacionalnoj televiziji, tako da sam morao malo da podgrejem stvari", kaže Bogdanović šaljivo za Jurohups.

Možda će vas zanimati

Kingsima je ovo bila prva pobeda u "mehuru", tako da su zadržali matematičke šanse da mogu da se plasiraju u plej-of.

"Bila je to jedna od onih večeri: Išlo me, a noć pre toga nije", kaže Bogdanović i nastavlja.

"Mislim da to može svakom da se desi. Možda sam samo bio malo više mentalno zaključan. Pre utakmice sa Dalasom, radio sam sve isto što i pred ovu sa Nju Orleansom. Uopšte nisam menjao rutinu. Ušao sam u salu kao što radim svaki put, imao sam šuterski trening, držao sam se rutine. Iskreno, to je to", rekao je Bogdanović.

Možda je jedan od faktora koji su naveli Bogdana da igra tako dobro – pritisak. Sakramento je morao da pobedi ili da se sprema za odlazak kući.

"Nekad ćete imati loše večeri i možda me je to malo više gonilo, nabijalo mi pritisak. Ja volim pritisak, mislim da dobro reagujem na njega i onda to moram uvek da držim na umu. Kada imate skor 0/3 i to vam je poslednja šansa i priterani ste uza zid, morate da pružite sve što imate. To je samo više borbe i mentalne igre za vas. Timska reakcija je bila dobra", rekao je Bogdanović.

Srpski reprezentativac je navikao da pobeđuje u Evropi. Prvo sa Partizanom u zemlji i regionu, a onda i sa Fenerbahčeom u Evropi. Kingsi sada traže prvi plasman u plej-of još od 2006. godine. Bogdanović sada želi da pobednički duh prebaci na ceo tim.

"Moj stil igre je pobeđivanje u košarci. Svi kao tim pokušavamo da uđemo u plej-of. Svi znamo šta treba da radimo i šta treba da se desi. Prilazimo bliže, korak po korak. Već smo propustili nekoliko prilika. Bacili smo utakmicu protiv Orlanda, imali smo dve zaista dobre protiv Dalasa i San Antonija. Mogli smo da dobijemo bar jednu od te tri. Ali, tako je kako je. To je košarka. To je NBA", rekao je Bogdanović.

Diaron Fokse je posle utakmice pričao o Bogdanovićevom nesebičnom stilu igre, što je pripisao učenju košarke u Srbiji.

"Tamo odakle sam, mi tako igramo. Nesebično i čitamo utakmicu", rekao je "Bogi".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC