• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o smrti Majkla Odža: Pokušava da se zataška u kojoj se hali to desilo

Autor Mladen Šolak

"Njemu je savjetovana umjerena fizička aktivnost. Dakle, da stane kada se umori. Zahtijevaćemo otkrivanje potpune istine"

 Majkl-Odzo-preminuo-izjava-Nebojse-Covica Izvor: YouTube/Novo jutro

Dva dana poslije smrti doskorašnjeg igrača Crvene zvezde Majkla Odža na treningu, klub sa Malog Kalemegdana je najavio da će zatražiti hitno otvaranje istrage.

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je to i rekao da pokušava da se zataška to da je Odžo umro u hali Partizana, kao i da je od marta mjeseca "permanentno vrbovan".

"Da se razumijemo, Odžu je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom 30. juna, dok je bio u Zvezdi imao je kompletan medicinski servis, sa svojom genezom. Još u FMP-u od 2017. pa na ovamo. Kada imate odnos sa profesionalnim igračem u smislu njegovog daljeg opterećenja, onda morate voditi računa o svim njegovim zdravstvenim karakteristikama", rekao je Čović gostujući na "TV Pink".

Možda će vas zanimati

"Ono do čega smo mi došli, on je imao posljednji pregled 5. avgusta ovdje u bolnici, prošao je koronu, ali za nju nije dovoljno samo da ste negativni, jer izaziva i mnoge duge prateće pojave. Moralo je da se vodi računa o opterećenju čovjeka i izašlo je iz bolnice da mu je bila savjetovana umjerena fizička aktivnost. Znači, da prestane čim osjeti umor. Dakle, maltene šetanje", dodao je on.

Čović je rekao da će Zvezda tražiti otkrivanje "potpune istine" o ovom slučaju.

"On je imao izrazito jak udar, za zapaljenjem pluća čas na lijevoj, čas na desnoj strani. I to nije trebalo da se događa. Pokušava da se zataška u kojoj se hali to dogodilo. Onda vidim 'anonimne prisutne'… Zašto bi nešto bilo anonimno u tom slučaju? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetno dobru saradnju, mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj dio posla nažalost, ali zahtijevaćemo da se dođe do potpune istine šta se i kako dogodilo. Mnogo toga već znamo, ko je učestvovao u tome"

"Da vam kažem, Odžo je od marta mjeseca permanentno vrbovan. U okviru tih vrbovanja napravljeno je ubrzanje kojim je došlo do ovoga što se dogodilo. Ne želim da kažem da je bilo ko želio da se ovo desi, ovo je velika nesreća, ali nemojmo da krijemo. Čim krijemo postajemo saučesnici, a dok krijemo znači da nam savjest nije mirna"

Odžo je preminuo u petak u 28. godini, a obdukcija će biti izvršena sljedeće nedjelje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC