• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog Zvezde i FMP-a smo izgubili mesto u Evroligi, to je velika sramota": Predsednik Partizana o sukobu interesa

Autor Pavle Knežević

Mijailović objasnio i zašto je otišao Trinkijeri i kako je klub zaradio na Voldenu. Evo koliki je dug

 "Zbog Zvezde i FMP-a smo izgubili mesto u Evroligi, to je velika sramota": Predsednik Partizana  Izvor: MN PRESS

Počela je "nova sezona" Partizanove emisije "Pitajte predsednika", teme su stare, a Ostoja Mijailović nije zaobilazio ni jedno.

Osim priče o budžetu i igračima, ponovo je bilo reči o akciji kluba protiv igranja Crvene zvezde i FMP-a u ABA ligi, zbog, kako kažu, "sukoba interesa".

Možda će vas zanimati

"Partizan je pokrenuo temu sukoba interesa FMP - Crvena zvezda. Mi već dve godine prikupljamo dokaze o njihovom sukobu interesa. ABA ligi smo dostavili dokaze, tražili smo da se uvrsti u dnevni red, ali prosto "manji" klubovi nisu želeli da se konfrontiraju "velikim" klubovima. Ali, mi smo dobili sugestije pre dve godine u Evroligi da takav slučaj ne postoji nigde u evropskoj košarci, da jedan vlasnik, odnosno jedan predstavnik rukovodi dva kluba u okviru jedne lige. To je potpuno neregularna liga i to je razlog zašto smo izgubili mesto u Evroligi. Mislim da time mnogo gubi srpska i jadranska košarka, koja bi trebalo da bude mnogo kvalitetnija da nije te situacije", rekao je Mijailović.

Sukob se rasplamsao kada je Partizan bio protiv toga da sednicom skupštine ABA predsedava Zoran Tošković iz FMP-a.

"Gospodin Tošković nema nikakva prava da predsedava ABA ligom i FMP u pravnom smislu ne može biti sastavni deo ABA lige, Partizan neće dati tu saglasnost. Gospodin Tošković na skupštini ABA lige, što postoji u zapisniku, predstavlja FMP, pa Metalac, pa kao predsedavajućeg, a KSB dođe i prestavlja Crvenu zvezdu. Sve to postoji na zvaničnom sajtu, a na sve to on je u rodbinskim vezama sa predsednikom Crvene zvezde, što je strogo zabranjeno društvenim ugovorom", rekao je Mijailović.

On je naglasio da Partizan nema ništa protiv da FMP nastavi da igra ABA ligu dok nadležni organi ne kažu da li ima sukoba interesa.

"Do tog trenutka FMP ne može da bude u pravnom smislu u porodici ABA lige i ne mogu predsedavati. Ta njihova saradnja i dupla igra predstavljaju veliku sramotu. Ako hoćemo svi da budemo takvi, treba svi da uzmemo filijalu i ubacimo je u ABA ligu. Kad Zvezda počne sezonu, ima dve dobijene utakmice, a FMP može da dobije svakoga. To moramo da izguramo do kraja. Ovoga su svesni svi koji se bave košarkom i koji gledaju košarku, svesni su da je to jedan klub", rekao je Ostoja Mijailović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC