• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pefijeve muke s virusom: Kako to da sam bio "malo" pozitivan?! Mnogo toga još treba da učimo o virusu

Autor Pavle Knežević

Stefan Marković je bio pozitivan, pa negativan, pa onda "malo pozitivan"?!

 Stefan-Markovic-korona-virus-malo-pozitivan-virtus-kosarka-najnovije-vesti Izvor: MN PRESS

Stefan Marković je posle brojnih peripetija završio, za sada, svoju priču sa koronavirusom, kojim je zaražen krajem juna.

Nakon što je posle početnog inficiranja dobio uverenja od svog kluba Virtusa da je sve u redu, otišao je u Hrvatsku, pa se vratio u Bolonju, gde je ponovo testiran pred početak priprema, a onda su stvari dobile negativan obrt.

Možda će vas zanimati

Virtus je saopštio da je jedan od igrača pozitivan.

"Bio je slobodan dan i zovu me da dođem, jer sam, kako su rekli 'malo' pozitivan. Nije mi bilo jasno šta znači to 'malo'. Ili jesam, ili nisam, a s druge strane kako je uopšte moguće da sam pozitivan posle toliko vremena i eto saberite koliko negativnih testova", priseća Marković se za Nova.rs

Morao je trofejni reprezentativac ponovo u izolaciju…

"Nije bilo ni malo prijatno, jer ne znate o čemu se zapravo radi. Čujete sa strane, kao svi ljudi, da virus ne može da se vrati, pre toga razgovarate sa infektologom koga je klub angažovao i koji kaže da je sve u redu, a opet saopšte vam rezultat koji kaže da ste 'malo' pozitivni. Idete u karantin, svakodnevno radite testove, dok ostatak ekipe takođe mora da prođe kroz sve to", priča Marković.

Na kraju, sve se dobro završilo…

"Hvala Bogu, sada je sve u redu. Razumem da još niko zapravo ne može da uhvati 'nit' virusa, pa su svi izuzetno oprezni, čim se pojavi neka sumnja, iako možda nije opravdana, usledi, hajde ka kažemo standardna reakcija. Teško je da se preuzme odgovornost za nešto što niko ne zna. Još smo kao svet u uvodnoj fazi ispitivanja", kaže on.

Svetska košarka takođe uči kako da se nosi sa virusom. Samo u tri evropske zemlje su odigrane brze završnice, u Nemačkoj, Španiji i Izraelu, u posebnim uslovima. Naredna sezona će takođe početi u posebnim uslovima.

"Trebalo bi mi da krenemo sa Superkupom Italije krajem avgusta. Teško je davati bilo kakve prognoze, jer kao što sam rekao za sve nas je sve ovo nepoznanica", ispričao je Stefan Marković.

(Mondo/Nova.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC