• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS RS prijeti: Ako se ne poštuje stav klubova, ne šaljemo ekipe u takmičenja KS BiH!

Autor mondo.ba

Datum je, načelno, određen, ali je veliko pitanje da li će lige tad i početi...

 KS RS prijeti ne igramo ligu BiH ako se ne poštuje stav klubova Izvor: Bruce Bennett/Guliver/Getty Images

Košarkaški savez BiH donio je načelnu odluku da Liga BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji startuje trećeg oktobra.

Kod dama bi se takmičilo 13, a kod muškaraca 14 klubova, što znači da bi od starta sezone trebalo da učestvuje i aleksandrovačka Igokea, čiji je zahjev da bude oslobođena prvog dijela zbog učešća u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi odbijen.

Možda će vas zanimati

"Igosi" su, naime, tražili da se u prvenstvo uključe u Ligi 6 ili Ligi 8, zavisno od formata, protiv čega su bila tri kluba koja učestvuju u ABA 2 ligi (Široki, OKK Spars i OKK Sloboda), koja su takođe tražila da ne igraju prvi dio sezone ako nema Igokee, a sve je na kraju rezultiralo odlukom – da se ne udovolji nikome.

Bio je to razlog da se oglasi KS RS, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani!

Na osnovu Člana 49. Stav 12. Statuta Košarkaškog saveza Republike Srpske, a u cilju informisanja košarkaških klubova iz Košarkaškog saveza Republike Srpske, te sportske javnosti, obavještavamo Vas po sljedećem:

1. Članovi UO KS BiH iz KS RS na posljednje održanoj sjednici UO KS BiH nisu glasali, niti su donešene bilo kakve odluke u vezi Prvenstva BiH, takmičarska sezona 2020-2021.

2. Košarkaški savez Republike Srpske i klubovi već duži period imaju drugorazredni tretman od KS BiH, bez obzira na odlične rezultate i činjenicu da u Prvenstvima BiH/muškarci – žene učestvuje 11 (jedanaest) klubova.

Kulminiralo je neprihvatanjem stava 11 klubova za takmičenje u Prvenstvu BiH/muškarci.

Klubovi su taoci 3 kluba iz ABA-2 lige, i pored činjenice da su preostali klubovi iz FBiH vođeni sportskim motivima potpisnici dopisa da klub koji učestvuje u nekom od FIBA takmičenja ne učestvuje u Prvenstvu BiH do marta t.g.

3. Izvršni odbor KS RS podržava Sistem takmičenja koji je na nedavno održanom sastanku predstavnika klubova u Sarajevu predložilo 10 (deset) klubova), a to je da u prvom dijelu takmičenja ne učestvuje klub koji se takmiči u nekom FIBA takmičenju i ABA, odnosno da klub ne može da učestvuje u tri takmičenja.

Ukoliko se ne prihvata ovakav Sistem takmičenja u Prvenstvu BiH za muškarce, klubovi ne treba da idu na izvlačenje, niti da učestvuju u takvom prvenstvu", navodi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik i generalni sekretar KS RS Boris Spasojević i Dragan Ćazić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC