• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"To na šta sam ja bio spreman, ne bih poželio klincima": Džordan odgovorio na pitanje koje je kopkalo decenijama!

Autor Dragan Šutvić

Jasno je objasnio sve.

 Majkl Džordan zašto nikad nije postao trener Izvor: Guliver/Getty Images/Brian Bahr, Brian Bahr/Getty Images North America

Majkl Džordan je na parketu zaslužio da ga najveći dio ljubitelja košarke smatra za najvećeg igrača svih vremena. Ipak, nakon što je završio igračku karijeru, nikada nije želio da postane trener.

Sada je Džordan otkrio zbog čega je to tako.

Možda će vas zanimati

"Njegovo letećo visočanstvo" je bio gost Marvina R. Šenkena. Njih dvojica su u emisiji "Cigar Aficionado" uradili intervju još prije tri godine, ali taj razgovor je u cjelosti objavljen tek nedavno.

Džordan je u emisiji dugoj sat vremena govorio o brojnim temama, ali i o onoj kako nikada nije postao trener. Poslije igračke karijere jeste postao gazda Šarlot Hornetsa, ali mu nije padalo na pamet da postane trener.

"Nemam ja strpljenja da budem trener. Moj najveći problem sa profesionalne tačke gledišta je to na šta su današnji sportisti fokusirani u odnosu na to na šta sam ja bio fokusiran, na to kako sam ja shvatao igru – to se promijenilo i sada je potpuno drugačije", izjavio je Džordan.

On je istakao da bi mu eventualni posao trenera daleko otežalo to kako je on gledao na košarku i na šta je sve bio spreman da bi dostigao zvanje najboljeg košarkaša svih vremena.

"Meni ne bi bilo pošteno da nekog 'klinca' moram da natjeram da se fokusira na košarku na način na koji sam ja to radio. A ako to ne bi uradio, onda ne znam kako bih ja to podnio. Mislim da ne bih imao strpljenja za takve situacije", objasnio je "leteći Majk" i potom zaključio cijelu priču.

"Tako da, u suštini, oduvijek sam mislio da nisam emotivno spreman za trenerski posao jer sam mnogo drugačiji od ostalih i na drugačiji način vidim stvari nego što ih vide današnja djeca", zaključio je Majkl Džordan.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC