• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda udarila na Miška Ražnatovića? Crveno-beli pristaju i na Partizanov predlog, pod jednim uslovom! (FOTO)

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Klub sa Malog Kalemegdana objavio detaljno saopštenje, "bocnuo" Megu i njenog prvog čoveka i izneo svoj odgovor na inicijativu crno-belih. Pročitajte!

 Zvezda udarila na Miška Ražnatovića? Crveno-beli pristaju i na Partizanov predlog pod jednim uslovom Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda potvrdila je da je dobila poziv Dragana Bokana na sednicu skupštine ABA lige u utorak 3. novembra i tim povodom predložila izmene i dopune Društvenog ugovora regionalnog takmičenja.

Zvezda je i poziv i svoje predloge objavila na klupskom sajtu, a najveću pažnju izazvaće dva predloga crveno-belih. Prvi koji se tiče Partizanovog zahteva da Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) bude nadležan za sporove u ABA ligi i drugi koji se tiče uloge košarkaških menadžera u takmičenju i u vođenju klubova. Naravno, tu je neizbežno pomisliti na poznatog agenta Miška Ražnatovića i njegovu ulogu u Megi, čiju su regularnost crveno-beli svojim predlogom doveli u pitanje.

Možda će vas zanimati

Zvezda je u dokumentu dostavljenom javnosti iznela svoj predlog o CAS-u, na kojem Partizan insistira kao instanci koja će odlučiti da li postoji sukob interesa Nebojše Čovića u rukovođenju Zvezdom i FMP-om.

Ukratko, crveno-beli pristaju na uvođenje Međunarodnog suda za sportsku arbitražu, ali za slučajeve koji nisu obuhvaćeni normama prava Republike Hrvatske i koji se ne mogu rešiti sporazumno.

"Svi sporovi koji proisteknu iz Člana 6.4. koji nisu obuhvaćeni imperativnim normama prava Republike Hrvatske rešavaće se sporazumno, a u slučaju nepostojanja mogućnosti sporazumnog rešenja, ugovora se nadležnost Suda za sportsku arbitražu (the Court of Arbitration for Sport in Lausanne - CAS) u Lozani, Švajcarska. Spor će se konačno rešiti u skladu sa važećim pravilima arbitraže pred Panelom od tri arbitra, na engleskom jeziku. Odluka Suda za sportsku arbitražu je u slučaju pokretanja takvog spora u skladu sa pravilima arbitraže konačna i obavezuje društvo, sve članove društva i učesnike u sporu".

Kada je u pitanju Zvezdin predlog koji će mnogi povezati sa Ražnatovićem, u njemu je izričito navedeno:

"Menadžer ni posredno ni neposredno ne može voditi, upravljati, odlučivati, savetovati ili na bilo koji drugi direktni ili indirektni način predstavljati, posedovati, imati stvarnu kontrolu nad klubom koji učestvuje u ABA ligi. Taj klub se ne može takmičiti u ligi".

"Ukoliko utakmicu igraju dva kluba i ukoliko isi menadžer ima kao svoje klijente igrače i/ili trenere u oba kluba, na toj utakmici ne mogu učestvovati niti igrači niti treneri koji imaju istog menadžera, a ukoliko je broj igrača ili trenera u klubovima koji igraju utakmicu, a koji imaju istog menadžera različit, u tom slučaju iz jednog kluba na toj utakmici ne mogu učestvovati svi igrači odnosno treneri, dok iz drugog kluba po diskrecionoj odluci tog kluba ne može učestvovati jednak broj igrača ili trenera kao u prvom klubu, dok preostali mogu učestvovati".

Takođe, u Zvezdinom saopštenju naveden je predlog da se društveni ugovor menja tako što se dodaje:

"Menadžeri koji kao svoje klijente u ABA ligi imaju igrače ne mogu u isto vreme biti i menadžeri trenera u ABA ligi i obrnuto".

Poruka iz Zvezde je da su crveno-beli svesni da je za izmene i dopune Društvenog ugovora potrebno jednoglasno odlučivanje na Skupštini i nadaju se da će klubovi konsenzusom usvojiti predložene izmene i dopune Društvenog ugovora.

Zvezdino saopštenje potpisali su direktor kluba Filip Sunturlić i predsednik Nebojša Čović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC