• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promo bio na pragu velikog trijumfa: Spars "iščupao" bodove u posljednjim sekundama!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa iz Donjeg Vakufa imala je "plus četiri" na ulasku u posljednji minut, ali nije uspjela da trijumfuje. Drugi najefikasniji igrač Proma se "spetljao" u finišu.

 Košarka Liga Bih 6. kolo Spars Promo 83 82 Izvor: Fena/Almir Razić

Promo iz Donjeg Vakufa trijumfovao je proteklog vikenda ubjedljivo nad banjalučkim Borcem u petom kolu Lige BiH.

Večeras su izabranici Bobana Ninića bili na rubu nove velike pobjede, ali je Spars uspio da bukvalno u posljednjim sekundama "otme" pobjedu novajliji u bh. eliti:

SPARS – PROMO 83:82

Možda će vas zanimati

Meč je, inače, igran ranije obzirom da sarajevsku ekipu za vikend očekuje put na Zlatibor, gdje će od 9. do 18. novembra biti odigran prvi od ukupno tri turnira ABA 2 lige, od kojih će ove sezone sastojati ligaška faza.

Biće odigrana ukupno četiri kola, a Spars će, redom, igrati protiv banjalučkog Borca (10. novembar), Heliosa (12. novembar), Slobode iz Užica (14. novembar) i Studentskog centra (17. novembar).

Sarajlije su u posljednji minut ušle pri minusu od četiri poena (76:80), a onda su Amar Gegić zakucavanjem, pa Vojin Ilić sa linije za slobodna bacanja nakon faula Derojsa Vilsona, i Nejc Klavžar, poslije nesportske lične greške Nelsona Vejda kojoj je prethodilo loše Vilsonovo dodavanje, odveli Sarajlije na 82:80.

Vilson se iskupio poenima za 82:82 25 sekundi prije kraja, da bi potom Amar Gegić pogodio jedno slobodno bacanje nakon prekršaja Nedima Mustafice.

Imao je Promo određeno vrijeme da stigne i do pobjede, ali je Vilson napravio novu grešku u dodavanju, pa je Spars tako zadržao stoprocentnu uspješnost.

U domaćem sastavu najefikasniji je sa 21 poenom bio Amar Gegić, Vojin Ilić je postigao 15, a Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić 13, odnosno 12 poena.

Kod gostiju, 21 poen je imao Nedim Mustafica, Karen Derojs Vilson je postigao tri manje (uz sedam poena i isto toliko skokova), Berin Gudić se zaustavio na 15, a Antonio Nelson Vejd na 13 poena.

Osim ove, biće odigrane još samo dvije utakmice šestog kola.

Obje su zakazane za subotu, kada će se sastati Sloboda i Bratunac, odnosno Čelik i Kakanj. Sve ostale utakmice odgođene su zbog pozitivnih slučajeva korona virusa u klubovima.

LIGA BiH – 6. kolo

Spars – Promo 83:82

Subota:

Sloboda – Bratunac (19.00)

Čelik – Kakanj (20.00)

Odgođeno:

Zrinjski – Bosna Rojal

Leotar – Čapljina

Borac – Mladost

TABELA: Spars 10, Široki 9, Promo 9, Sloboda 8, Zrinjski 6, Kakanj 6, Čapljina 5, Bratunac 5, Leotar 4, Čelik 4, Mladost 4, Bosna Rojal 4, Borac 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC