TRAŽE PETI TRIJUMF NA JADRANU

Bajić pred gostovanje u Zadru: Dobra odbrana, uz ličnu odgovornost, donosi povoljan rezultat

Autor Bojan Jakovljević

Igokea na krilima odlične igre i pobjede protiv Mege gostuje Zadru, koji je u osam uvodnih kola ostvario samo jedan trijumf.

Izvor: ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna

Dobar nastup u trijumfu protiv Mege 79:63 košarkaši Igokee pokušaće da "prekopiraju" i na duel sa Zadrom, te ostvare novi trijumf na Jadranu.

Zgusnut raspored, nastupi u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, ne daju mnogo prostora za odmor ekipi Dragana Bajića, pa su i oscilacije normalna stvar.

Ipak, strateg Aleksandrovčana uvjeren je da će posljednji trijumf biti prekretnica i da će njegov tim nastaviti sa dobrim partijama u regionalnom takmičenju.

"Zbog zgusnutog rasporeda imali smo malo vremena za odmor i pripremu za narednu utakmicu. Sada gostujemo ekipi Zadra, koja nije mnogo mijenjala roster u odnosu na prošlu sezonu. Jedino je došlo do promjene trenera, a sigurno da kolegi Vladimiru Anzuloviću treba vremena kako bi se tim uklopio u njegov sistem rada. Ali, ja nemam vremena da se bavim tuđim radom, moram da se okrenem svojoj ekipi", poručio je Bajić uoči duela u Zadru, koji je na programu u četvrtak od 20.30 časova.

Bajić se nada da će njegova ekipa dobro reagovati, te odgovornom igrom, kao i protiv Beograđana, donijeti bodove sa gostovanja u Dalmaciji.

"U Zadru moramo biti na visini zadatka, pogotovo u defanzivi, jer samo dobrom odbranom i ličnom odgovornošću možemo se nadati povoljnom rezultatu. Nadam se dobroj reakciji, naročito nakon ovog trijumfa protiv Mege, te da ćemo u Zadru ostvariti novu pobjedu, koja bi nam mnogo značila za nastavak prvenstva", dodao je trener "igosa".

Izvor: ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna

Antabija Voler imao je solidan učinak u trijumfu protiv Mege. Za 21 minut na terenu postigao je osam poena, te dodao tri skoka. Amerikanac je uvjeren da će njegov tim ponovo odigrati dobar meč u defanzivi, kao što je to bilo u prošlom kolu, kada je Mega limitirana na samo 63 poena.

"Znamo da je Zadar dobra ekipa, disciplinovana i da će izaći na teren da odigra dobar meč. Ali, nastojaćemo da se fokusiramo na našu igru, da odigramo dobro u odbrani, da ispratimo trenerove zamisli i odigramo najbolje što možemo. Samo to nam može garantovati dobar rezultat", poručio je Voler.

Igokea je u prvih osam kola ostvarila polovičan učinak, dok Zadar ima samo jedan trijumf, te sa Mornarom dijeli posljednju poziciju na tabeli.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt