• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Devet od devet" u Premijer ligi BiH: Borac m:tel ruši redom! Subotić zaključao mrežu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel upisali su i devetu pobjedu iz isto toliko utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Rukomet: Slavija - Borac, PL BiH, 5. kolo Izvor: Facebook/RK Slavija

U zaostalom meča petog kola šampionata BiH, koji je ranije odgođen zbog velikog broja pozitivnih igrača crveno-plavih na korona virus, Banjalučani su sigurnom igrom osvojili bodove u Istočnom Sarajevu - 14:25 (7:12).

Možda će vas zanimati

Najzaslužniji za pobjedu nad "sokolovima" bio je golman Banjalučana Slađan Subotić sa 17 uspješnih odbrana, a od strijelaca najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Aleksandar Milićević sa sedam golova i Vlado Draganić sa pogotkom manje.

Kod Slavije najbolju partiju pružili su Božidar Leković sa šest i Ajdin Smailbegović sa pet golova.

Subotićeva igurnost na golu, pomogla je gostima iz Banjaluke da steknu pet golova prednosti u prvom poluvremenu (7:12), koje su rutinski i iskusno ne samo sačuvali u nastavku, već i udvostručili za konačnih "plus 11" .

Izabranici Mirka Mikića su od starta nametnuli žestok tempo i bez većih poteškoća punili mrežu "sokolova" iako je takođe odličnu partiju pružio golman Slavije Adi Adilović.

Odlični čuvar mreže ekipe iz Istočnog Sarajeva upisao je 13 odbrana, od čega tri sedmerca, ali to nije bilo dovoljno domaćinu da ozbiljnije ugrozi Banjalučane prvenstveno zbog raspoloženijeg kolege na suprotnoj strani - Slađanu Subotiću. 

Crveno-plavi su u drugom dijelu rutinski održali vođstvo od pet-šest razlike, a kad je Miličević odveo Banjalučane na "plus osam" (11:19) u 48. minutu, bilo je jasno da će bodovi otići u Banjaluku, pa su gosti krenuli i sa egizibicijama poput "cepelina".

Do kraja, Borac m:tel je vodio i plus 12, a susret je okončan sa 14:25.

U srijedu su osim susreta u Istočnom Sarajevu odigrane još tri zaostale utakmice u Premijer ligi BiH.

Visočka Bosna je u zaostalom dvoboju trećeg kola savladala Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sa 30:21 (15:12).

Najbolju partiju kod Visočana pružio je Emir Omanović sa devet golova, Mahir Burić je dodao sedam, a Luka Karanovića dva pogotka manje. Golman Bosne Enes Sirćo sakupio je 13 odbrana.

Bodove je osvojila i ekipa Gračanice, koja je kod kuće bila bolja od tuzlanske Slobode rezultatom 31:25 (13:13), baš kao i rukometaši Konjuha, koji su u Živinicama pobijedili Leotar iz Trebinja - 28:22 (12:11).

Utakmica u Gračanici je igrana u okviru devetog, a meč u Živinicama u okviru šestog kola.

TABELA: Borac m:tel (-1) 18, Sloga (Doboj) (-1) 18, Izviđač 16, Sloboda (-1) 12, Krivaja 11, Gračanica (-1) 10, Vogošća (-1) 9, Lokomotiva (-2) 9, Konjuh (-1) 8, Leotar (-2) 7, Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) (-3) 6, Maglaj 6, Iskra (-1) 4, Slavija (-3) 2, Bosna Visoko (-3) 2, Derventa 2.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC