• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel prvi put u životu zaradio isključenje: Ovo su razlozi poraza u Živinicama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mirko Mikić, trener rukometaša Borca m:tel, "secirao" je uzroke neuspjeha protiv Konjuha u Živinicima, gdje njegov tim nije zabilježio pobjedu od 2013. godine u zajedničkoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Konjuh - Borac 24:22, izjava Mirko Mikić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučkim rukometašima trebao je bod u Živinicama u zaostaloj utakmici 14. kola kako bi osigurali jesenju titulu prvaka, međutim, planove je pokvario Konjuh i pobjedom omogućio da se raduje dobojska Sloga.

Šta su razlozi neuspjeha nakon meča je za naš portal govorio trener crveno-plavih Mirko Mikić.

Možda će vas zanimati

"Prvenstveno zbog naše loše egzekucije i mnogo promašenih 'zicera' koje nismo realizovali i to je najveći razlog večerašnjeg poraza u Živinicama", izjavio je Mikić.

"A šta je razlog tih grešaka ili šta je razlog nešto lošijoj igri, o tome moramo razmisliti, ali evidentno je da su momci umorni. Pri tom ne mislim samo na fizički umor već i na mentalnu zasićenost jer igramo u ritmu srijeda-subota dugo vremena. Siguran sam i da tradicija nije posebno doprinijela, odnosno to što nismo jako dugo pobijedili u Živinicama, već zato što nismo bili dovoljno dobri".

Mikić je u drugom poluvremenu zaradio i dva minuta isključenja zbog prigovora sudijama Dženanu Grbiću i Mirzi Taletoviću.

"Sigurno je i to da suđenje nije bilo na nivou na kojem je trebalo da bude. Isključen sam na dva minuta jer nisu bili jednaki kriterijumi, pa sam odreagovao. Ovo je prvi put da sam isključen u životu. Nakon pete ili šeste greške arbitara više nisam želio da se kontrolišem, reagovao sam i probao da izvučem neku reakciju", dodao je trener Banjalučana.

Bez obzira na treći ovosezonski poraz, Borac m:tel je imao vrlo uspješnu polusezonu - ima isti broj bodova kao jesenji šampion Sloga, osigurao je nastup u četvrtfinalu Kupa BiH, kao i proljeće u Evropi odnosno nastup u osmini finala EHF Evropskog kupa protiv slovenačkog Gorenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dado

Sudci sve rade da Sloga bude prvak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC