• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Konjuha: Borac m:tel je institucija! Malo me strah što nije nikad pobijedio u Živinicama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Konjuha u subotu (16.30) će pokušati da nastave tradiciju u dvobojima sa Borcem m:tel, koji nikad nije slavio gostujuću pobjedu u Živinicama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Rk Konjuh - Rk Borac, izjava trener Jasenko Omerefendić Izvor: Facebook/RK Konjuh

Banjalučani će sutra u zaostalom meču 14. kola igrati za jesenju titulu šampiona BiH, a za "ovjeru" će im biti dovoljan i bod protiv Konjuha.

Međutim, svoju računicu imaju i Živiničani, koji se nalaze u odličnoj formi sa samo jednim porazom u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica pod trenerskom palicom Jasenka Omerefendića.

Možda će vas zanimati

"Spremamo se za Borac m:tel kao i za svaku utakmicu. Imali smo video analizu mečeva sa Besom i moram najprije da kažem da je banjalučki klub institucija našeg rukometa. Imamo veliki respekt prema Borcu i sutra ćemo ući u meč sa velikom dozom opreznosti, ali naravno da idemo na pobjedu", rekao je Omerefendić za naš portal.

Prema njegovim riječima, Konjuh će sutra pokušati da nastavi tradiciju u dvobojim sa Banjalučanima, ali je i priznao da je oprezan zbog toga.

"Upravo zbog negativne tradicije sam oprezan pred sutrašnji meč jer Borac m:tel nije nikad pobijedio u Živinicama kad su u pitanju prvenstvene utakmice. Banjalučani i mi, uz Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog su jedina tri tima u Premijer ligi BiH, koja nisu nikad ispadala u niži rang. Dakle, riječ je o ozbiljnim ekipama, ali moram priznati da me je malo strah te tradicije. Evo mi smo u prethodnom meču dobili Gračanicu u gostima što nismo nikad prije, ali ćemo se potruditi da nastavimo seriju i pobijedimo Borac. Mi idemo pošteno pa neka pobijedi bolji", zaključio je Omerefendić.

Ipak, vrijedi napomenuti da je trener Konjuha zaboravio na pobjedu Banjalučana iz 2013. godine rezultatom 24:28.

Rukometaši Konjuha su u jesenjem dijelu sezone zabilježili osam pobjeda i šest poraza, te se trenutno nalaze na osmom mjestu prvenstvene tabele sa 16 bodova, osam manje od vodećeg dvojca Borca i dobojske Sloge.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC