• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa 6 godina je imao 100 kg, a majku su optužili da mu daje steroide: Bio je najteže dete na svetu i stekao svetsku slavu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na kraju tužna priča o malom Rusu...

 dzambulat-hatohov-najteze-dete-na-svetu-smrt-steroidi-majka-sumo-rvac-iz-rusije Izvor: Instagram/big_hatoho/Screenshot

Mladi ruski sumo rvač Džambulat Hatohov umro je u 22. godini, a zvanični uzrok njegove smrti i dalje je misterija.

Možda će vas zanimati

Prema izveštajima iz Rusije, koja i dalje možemo da podvedemo pod spekulacije, Džambulat je patio od akutnih problema sa bubrezima. Mučili su ga godinama, a nekadašnje "najjače dete na svetu" nije izdržalo nove komplikacije.

Džambulat je upisan u Ginisovu knjigu rekorda još davne 2003. godine kao najteže dete na svetu. Već kao dvogodišnjak imao je oko 34 kilograma, dok je sa 13 bio na neverovatnih 180.

Iako mu je to donelo slavu, nosilo je i probleme sa zdravljem.

"Gladijator" je postao poznat u celom svetu preko reklama i dokumentarnih filmova u kojima je govorio o svojoj težini, a uporedo s njim saznali smo i za majku Nelu koja je medicinska sestra.

Optužili su je da je zanemarila zdravlje svog deteta koje je bilo neuporedivo veće i teže od vršnjaka.

Da li je uopšte normalno da trogodišnjak ima 48 kilograma kao Džambulat?

Ili sa šest blizu 100...

"On samo raste, prema gore i u širinu. Šta mogu da učinim oko toga? Ovo je on, takav je Bog stvorio", rekla je Nela.

Zanimljivo je da dok je još bio beba, da bi izdržala njegov teret, njegova kolica su morala da imaju ojačane točkove, pošto se pre modifikacije slomilo čak pet točkova, a njegovo zdravlje je iz godine u godinu bilo sve lošije zbog težine.

"Prošli smo razne preglede. Svaki lekar je želeo da nađe nešto da objasni zašto je Džambik tako ogroman Niko od njih ništa nije otkrio. Kad je imao pet godina, odvela sam ga u moskovske klinike gde smo uradili sve dostupne testove, skeniranje organa i testove na hormone. Ali, to je pokazalo da je apsolutno zdrav, a srce, jetra i sve ostalo proporcionalni su njegovoj veličini", pričala je Nela.

"Kažu da je zdrav, pa se ne brinem. Verujem da će živeti dug i srećan život", dodala je Nela koja je morala da demantuje priče da je dobijao steroide.

"To je laž", govorila je majka velikog dečaka.

"Da li ljudi misle da sam ubica? Da li zaista mogu da kažu kako majka to može učiniti svom detetu? Pogledajte njegov medicinski karton. Da li zaista misle da sam počela da ga hranim steroidima kada je imao dva meseca? To je besmisleno. Volim svog sina i neću učiniti ništa na štetu njegovom zdravlju", branila se Nela pred napadima u medijima.

"Najdeblji dečak na svetu" počeo je da se bavi rvanjem, a njegov trener je imao mnogo posla i morao je da mu pripremi poseban program.

Džambulat Hatohov mrtvo dizanje
Izvor: YouTube/Джамбулат Хатохов

"Obično se bavi trčanjem i gimnastikom, ali ja mu ne dajem pune vežbe. Većinu njih ionako neće moći da uradi zbog svoje veličine. Trudimo se da budemo oprezni s njim. Lekari mogu reći da je dobro, ali on ne izgleda tako i ne želim da mu nanesem štetu", poručio je njegov trener.

Ipak, dok je majka mislila da je zdrav, drugi su je upozoravali i bili u pravu.

"Voli da pokazuje ljudima koliko je jak. To ga čini svojevrsnim superherojem, džinom koji može da zaštiti i brine za sve oko sebe. Voli da podiže mene ili svog brata", zaključila je majka Nela.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC