• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozač u komi nakon pada na reliju: Kolege mu spasile život, 15 minuta čekali helikopter!

Autor 000

Prebačen je u bolnicu i za sada je u stabilnom stanju.

 Reli Dakar vozač Čunčungupe Šivašankar Santoš u komi nakon pada Izvor: Youtube/autoX/printscreen

Težak pad obeležio je etapu na Dakar reliju pošto je motociklista iz Indije završio u komi, sa povredama glave i prelomom ramena!

Čunčungupe Šivašankar Santoš (37) je iskusan reli vozač, dugogdišnji učesnik najprestižnijeg relija na svetu, ali je njegov današnji pad mogao da ga košta života.

Možda će vas zanimati

 Indijac se trenutno nalazi u indukovanoj komi, a kako se može čuti ljekari su optimistični oko njegovog zdravstvenog stanja. On je prebačen u bolnicu sa povredama glave, ali će od njih moći da se oporavi u narednom periodu.

Ishod bi možda bio drugačiji, da dvojica kolega i rivala nisu prekinuli svoju trku kako bi ukazali prvu pomoć Santošu. Oni su munjevito reagovali, a zatim ostali pored takmičara dok nije stigao helikopter koji ga je prebacio u Rijad, gdje se oporavlja od povreda.

''Kada je helikopter stigao 15 minuta kasnije, osjetio sam puls. To je bilo olakšanje! Znao sam šta treba da radim u ovakvim situacijama, ali mi je ovo prvi put da sam nekoga vratio u život'', rekao je holandski vozač Pol Spirings, koji je prvi pomogao povrijeđenom.

Pored Spiringsa, u spašavanju života kolegi koji je doživio teške povrede pomogao je i Italijan Mauricio Gerini, koji je takođe nakratko prekinuo svoju trku.

Čuveni reli koji se nekada zvao Pariz - Dakar, već godinama se ne vozi u Africi. Procijenjeno je da je tako najbolje zbog bezbjednosti vozača, a nakon pune decenije u Južnoj Americi, sada se vozi kroz Saudijsku Arabiju.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC