• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska tek u drugom poluvremenu "slomila" Angolu, Červaru je ovaj Mundijal poput supe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Hrvatske tek u drugom poluvremenu su nadigrali selekciju Angole i upisali prvu pobjedu na Mundijalu u Egiptu.

 Hrvatska - Angola 28:20, Svjetsko prvenstvo u Egiptu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U drugom kolu Grupe C, šampionata svijeta u rukometu, izabranici Lina Červara su stigli do prvog trijumfa.

"Kockasti" su savladali Angolu rezultatom 28:20, ali tek u drugom poluvremenu s obzirom da je prvih 30 minuta okončano sa golom prednosti (12:11).

Možda će vas zanimati

Igra Hrvata u prvom dijelu podsjećala je na senzacionalan start Mundijala i remi sa Japanom, međutim, u nastavku su ipak uspjeli da opravdaju epitet favorita.

Vjerovatno ključni detalj na meču dogodio se u 38. minutu kada je kod vođstva Hrvatske 15:13 Angola dobila sedmerac iz kojeg je Klaudio Šikola loptom u glavu pogodio Ivana Pešića i zaradio crveni karton.

Igrača više, hrvatski rukometaši su iskoristili i odlijepili se na "plus pet" (18:13), što je definitivno prelomilo utakmicu.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Ivan Čupić sa šest golova, pet je postigao Ivan Martinović, dok je u afričkom taboru prvo ime susreta bio Edvaldo Fereira sa četiri pogotka.

U drugoj utakmici kola u Grupi C, Katar je bio bolji od Japana (31:29).

Na tabeli lider je selekcija Katara sa četiri boda, Hrvatska ima tri na drugom mjestu, trećeplasirani je Japan s bodom, dok je Angola posljednja bez bodova.

Narednu utakmicu, Červarov tim će igrati u utorak protiv Katara (18.00) direktan duel za prvu poziciju u Grupi C.

"Ne treba slaviti, bilo je dobrih momenata danas. Pokazana je velika želja koja je bila veća nego posljednji put. Na ovom prvenstvu postoje dvije vrste reprezentacije, one koje nisu bile u izolaciji, nego su trenirale cijelu godinu. Zato imamo problema s pripremom, nismo top pripremljeni. Rusi i Slovenci lete po terenu jer su igrali svoja prvenstva, a mi nismo. Ne ponovilo se ovakvo prvenstvo", rekao je Červar nakon meča.

Prema njegovim riječima, ovo malo vremena što je njegova ekipa zajedno provode u treninzima i pripremama za naredni meč sa Katarom.

"Bilo je padova i uspona, ali pokazali smo želju. Bilo je nervoze jer smo se u prvoj utakmici izvukli. Utakmica s Katarom biće jako teška, ali Hrvatska je pokazala ko je u Štokholmu i u Austriji, a ovo je supa. Ovo je ništa. IHF je napravio veliku stvar što je okupio 32 reprezentacije i šalje poruku ljudima da se mora ići dalje. Kako će ovdje biti kvaliteta kad su reprezentacije saznale dva dana prije prvenstva da idu na njega? Neke reprezentacije su tražile avione 20 sati prije prvenstva po Evropi da mogu sletjeti u Kairo. Pravi kvalitet će se vidjeti tek u Tokiju", prenijeli su hrvatski mediji izjavu selektora "kockastih".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC