• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veselin Vujović o šokantnom porazu Hrvatske: Sručiće se ogromna lavina kritika na Červara i "kauboje"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U svijetu rukometa kao "bomba" odjeknuo je poraz Hrvatske od Argentine na Svjetskom prvenstvu u Egiptu (23:19), nakon kojeg je odlazak najavio i selektor "kauboja" Lino Červar.

 Veselin Vujović za MONDO o šokantnom porazu Hrvatske na SP u Egiptu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Šokantan poraz "kockastih" od selekcije Argentine prokomentarisao je legendarni stručnjak Veselin Vujović, koji je odnedavno preuzeo klupu banjalučkog Borca m:tel.

Možda će vas zanimati

"Argentina je sjajno vođena od, za mene jednog od najboljih španskih trenera Manola Kadenasa. U pitanju je jaka takmičarska selekcija, koja je i na Olimpijadi u Riju imala posljednji napad protiv Hrvatske. Nekako im je tada ispala lopta i umjesto da dobiju meč, sviran je protiv njih onaj apsurdni sedmerac koji je kasnije Domagoj Duvnjak pretvorio u pobjedu. Hrvatska je i tada bila blizu poraza. Večeras su 'gaučosi' bili jako dobri, takmičarski snažni, a Hrvati su se mučili, kao i u svim dosadašnjim mečevima", rekao je Vujović na početku razgovora za naš portal.

Izvor: Tanjug/Mohamed Abd El Ghany/Pool via AP

Osim selekcije Bahreina, koja je glatko pobijeđena od strane hrvatskih rukometaša.

"Ako moramo reći da je igra protiv Bahreina bila malo bolja od ostalih, onda nema tu mnogo šta da se priča. Marin Šego je čini mi se bio igrač utakmice, a čim ti je golman bio najbolji, jasno je da je 'ispeglao' greške".

Izvor: Tanjug/Anne-Christine Poujoulat, Pool via AP

Iako je Vujović svjestan da mnogo toga nije "štimalo" u igri hrvatske reprezentacije, mišljenja je da žestoke kritike nisu zaslužili ni Červar ni njegovi igrači.

"Sad će sigurno da se sruči ogromna lavina kritika na Lina Červara i na igrače, malo je to nezasluženo. Hrvatska je igrala finale na posljednjem Evropskom prvenstvu i tamo su bili fantastični. Zašto je sada došlo do pada, zašto je jedna takva ekipa svedena na 17, 18, ili 19 golova protiv Argentine i kako će se to odraziti dalje? Opet, s druge strane, Hrvati su još u igri, Danskoj taj posljednji meč neće značiti, iako će možda željeti da eliminišu Hrvate da se poslije ne bi opet sastali s njima. Imate mogućnost da izbacite Hrvate iz podjele medalja, svako pametan bi to uradio".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vujović smatra da je najavljena ostavka selektora Hrvatske bila ishitrena odluka.

"Odmah poslije utakmice najava ostavke Lina Červara je preuranjena, prvenstvo još traje, ništa nije gotovo, malo je ishitreno. Da li trpi ili osjeća neke pritiske ili odgovornost, stvarno ne znam. Šokantan je rezultat, ali bio je šokantan i izgubljeni bod protiv Japana. U većem dijelu utakmice Hrvatska je vodila tešku borbu protiv Katara, Šego je tada odbranio četiri sedmerca...Da su Katarani to realizovali pokazale bi se ozbiljne pukotine i u psihologiji i u igri hrvatske reprezentacije. Ali, treba sačekati, biti umjeren i ispoštovati istoriju hrvatskog rukometa i Lina Červara bez obzira na poraz. Francuzi i Danci na prethodnom prvenstvu Evrope nisu prošli ni prvi krug, pa nije bio smak svijeta. Ipak je to samo sport", zaključio je trener Banjalučana.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj Borac

Pozdrav za Božu Jovića... Šta sad ima da kaže na ovu rvatsku slogu... Neka su Srbi pijanice i splavaria a kauboji strašni momci... Hahaha....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC