• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je nasljednik Lina Červara: "Kauboji" dobili novog selektora!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni savez Hrvatske (HRS) imenovao je u četvrtak novog selektora umjesto Lina Červara koji je dao ostavku za vrijeme Svjetskog prvenstva u Egiptu.

 Hrvoje Horvat selektor rukometaša Hrvatske Izvor: youtube/SN TV

Nakon što je prihvatio ostavku selektora rukometaša Hrvatske Lina Červara, hrvatski Savez predložio je tri kandidata za njegovog nasljednik: Ivana Balića, Slavka Golužu i Hrvoja Horvata, dosadašnjeg Červarovog pomoćnika, koji je na kraju dobio povjerenje.

Možda će vas zanimati

"Nakon rasprave i detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić na žalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje selektorske funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obavezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za selektora seniorske reprezentacije Hrvatske", navedeno je u saopštenju HRS-a.

Horvat je na posljednja tri velika takmičenja bio pomoćnik Linu Červaru i jako dobro poznaje igrače, a odlične rezultate ostvario je i s Nekseom iz Našica.

"Zahvalnost dugujem prije svega Savezu i Upravnom odboru na ogromnom povjerenju. Posebna zahvalnost ide Linu Červaru. Savez je u mene uložio osam godina i osjećam se potpuno spremnim za ovu zahtjevnu selektorsku funkciju. Ekipu poznajem iznutra, trebamo što prije krenuti s radom i pripremama za ove zahtjevne kvalifikacije koje su ispred nas", izjavio je novi kormilar "kauboja", a prenijeli hrvatski mediji.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC