• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tom Brejdi 7. put osvojio Superboul i dokazao da je najveći ikad: Ima 43 godine i niko ne može da ga zaustavi!

Autor Dragan Šutvić

Tom Brejdi, Rob Gronkovski i Antonio Braun su se sastali u Tampi i na kraju osvojili titulu!

 Tom Brejdi osvojio sedmi Superboul NFL Izvor: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip/Ashley Landis/Ben Liebenberg

Tampa Bej Bakanirsi su se kockali, dali su ugovore veteranima, potrošili mnogo novca na Toma Brejdija, ali im se isplatilo! 

U finalu je tim Baksa uspio da potpuno nadigra Kaznas, čija odbrana je odigrala loše, a ofanzivna linija nije uspijevala nijednog momenta da zaštiti Patrika Mahoumsa i da mu vremena da pripremi dobar pas. Na kraju Brejdi je pokazao zašto je najveći ikada i uzeo je svoj sedmi Superbol u karijeri. 

I to sve sa 43 godine, i poslije odluke da napusti Nju Ingland i Bila Beličika dokaže da može da briljira i na drugom mjestu, pa čak i u timu koji od 2002. nije bio šampion.

TAMPA BEJ - KAZNAS SITI 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0)

Napadi su loše počeli, ali je Kaznas uspeo da pogodi za tri poena, a onda je veteranska postava Tampe proradila. Dobro se trčalo, hvatao je pasove Antonio Braun, a onda je Gronkovski uhvatio tačdaun pas!

Mahoums nije uhvatio formu na ovom meču, a Tampa je stigla na samo jard od end zone, a onda je riješila da ode na realizaciju 4. dauna i na kraju su zaustavljeni samo nekoliko inča od linije. Tražili su i čelendž iz Bakanirsa i – prosuli ga. To ih ipak nije poremetilo i nastavili su sa dobrom igrom. 

Kanzas je uhvatio loptu Toma Brejdija, ali je suđen prekršaj i umjesto napada za Kanzas, suđen je novi prvi daun za Tampu. Napad je donio priliku za šut za tri poena i Rajan Sakop je to iskoristio. Ali potom je suđen faul od odbrane i umjesto 3 poena – suđen je još jedan prvi daun! Poslije takvih grešaka je morala da dođe kazna, i to velika. U prvom napadu poslije toga Gronkovski je bio sam u end zoni i postigao je tačdaun za 13:3!

Potom je konačno proradio napad Kazasa. Trevis Kelsi je uhvatio nekoliko pasova, ali zaustavljeni su Čifsi na 20 jardi od end zone i Batker je fild golom doveo Čifse na jedan posjed lopte razlike.

Taman kada je djelovalo da Kanzasu ide bolje, opet su sebi “pucali u noge”. Tražio je Endi Rid nekoliko tajmauta da zaustavi vrijeme i uzme loptu, a onda je Brejdi bacio dug pas, suđen je pas interfirens, i lopta je otišla na 24 jarda i Brejdi je dobio šansu da na 13 sekundi do kraja baca ua tačdaun. Prvi put je prebacio, a onda je ubačena žuta zastavica. A potom je Antonio Braun uhvatio pas za tačdaun na 6 sekundi do kraja.

Na startu drugog poluvremena ofanzivna linija Kaznasa opet nije uspijevala da zaštiti svog kvoterbeka, ali ipak je Mahoums uspio da napreduje dovoljno da Herisonu Batkeru omoguću da pogodi šut za tri poena.

A onda je sve djelovalo da je gotovo kada je Fornet prošao i sjajnim trčanjem došao do tačdauna za ogromnih 28:9. Konačno su u narednom napadu Čifsi dočekali grešku Tampe, Džensen je bacio očajan pas Brejdiju i time “otjerao” Sakopa na više od 50 jardi od gola, ali on je ubacio šut za tri poena i bilo je 31:9.

Ni u posljednjoj četvrtini ofanzivna linija Čifsa nije uspijevala da zaštiti Mahoumsa i rezultat je ostao nepromijenjen, a Tampa je trčanjem trošila vrijeme i na kraju je došla do ogromne pobjede. 

A Brejdi do još jedne titule, do koje se prošetao. Kao i do potvrde da je najbolji ikada. 

Izvor: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

(MONDO) 

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC