• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Novaka u Melburnu - najveći izazov u sportu: Nijemac se ipak nada i uzda se u prošlost pred duel sa najboljim

Autor Dragan Šutvić

Izbacio jednog Srbina, sada ide na drugog

 novak-djokovic-aleksander-zverev-australijan-open-cetvrtfinale-izazov-istorija Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Nemac Aleksanear Zverev plasirao se u četvrtfinale Australijan opena i tamo zakazao duel sa osmostrukim šampionom i dvostrukim uzastopnim braniocem titule Novakom Đokovićem.

Saša zna koliko je to ozbiljan izazov, ali se nada iznenađenju, jer je do sada dva puta uspijevao da pobijedi najboljeg igrača svijeta.

"Zadovoljan sam, nalazim se u četvrtfinalu grend slema, sigurno mi ide dobro. Tek me čekaju najteži rivali, tako da mogu da kažem da se radujem izazovima. Protiv Novaka morate da igrate svoj najbolji tenis – naročito ovdje u Melburnu. Ovo je njegov omiljeni turnir i da bih imao šansu protiv njega, moram da igram izuzetno dobro. Moram da budem agresivan, da ja budem taj koji dominira. Mislim da je jedan od najvećih izazova u svetu sporta uopšte igrati protiv Novaka u poznim fazama grend slemova", rekao je Zverev.

On je danas pobijedio Dušana Lajovića u tri seta. Đokovića jeste pobijedio dva puta, ali je pet puta gubio. Noleta je prvi put savladao 2017. u Rimu, a onda i 2018. na završnom mastersu.

"Imao sam dvuhe velike pobjede protiv Novaka u svojoj dosadašnjoj karijeri, ali bilo je jako teško. Igrali smo u Londonu i na ATP kupu prethodnih mjeseci i to su bili veoma neizvjesni dueli. Mislim da to nešto govori. Ipak, svjestan sam koliko je teško igrati protiv Đokovića", rekao je njemački teniser.

Pobjednik ovog meča igraće u polufinalu sa boljim iz duela Grigora Dimitrova i najvećeg iznenađenja Australijan opena, kvalifikanta iz Rusije Aslana Karaseva.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC