• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se pretvara da se predaje, radio je to mnogo puta: Poznati trener otkrio zašto je Novakova povreda najgora

Autor Dragan Šutvić

Njegova izjava bi mogla da se protumači na više načina...

 Novak Đoković povreda Patrik Muratoglu izjava Izvor: Profimedia

Novak Đoković je savladao Miloša Raonića u nedelju i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Sada je za najboljeg tenisera svijeta na redu dan pauze, pred okršaj sa Aleksanderom Zverevom u utorak, a o Novakovoj situaciji i povredi sada je govorio i jedan od najpoznatijih svetskih trenera.

Đoković je "preskočio" Raonića u četiri seta, što je u svketskim medijima podgrijalo sumnje da je srpski teniser folirao povredu. Novak je poslije meča istakao da ga boli odnos svetske javnosti prema njemu, pričao je o svom zdravstvenom stanju, ali i da je fokusiran na turnir.

Sada slijedi četvrtfinale protiv talentovanog Nijemca, a o Đokovićevoj situaciji je govorio Patrik Muratoglu, francuski trener koji je sarađivao sa Serenom Vilijams, Grigorom Dimitrovom i Stefanosom Cicipasom.

On je prvo istakao koliko je Novaku, ali i Nadalu, teško da igraju pod povredom.

"Mentalno, nevjerovatan je poduhvat igrati tenis kada uvijek morate da kontrolišete vaše pokrete i da ne aktivirate bolnu zonu. Novak će morati to isto da uradi kao i Nadal", počeo je Muratoglu za "Tennis Majors", da bi potom rekao šta je Đokovićev najveći problem.

"Mislim da je Novakova povreda gora (nego Nadalova, prim. aut), jer se radi o abdominalnim mišićima. Abdominalni mišići se koriste prilikom svakog udarca. Mnogo igrača voli da osjete manji bol tu i tamo, jer im smanjuje pritisak kada igraju. Ali ovdje govorimo o velikim šampionima. Šampioni nikad ne bježe od pritiska! Oni prihvate pritisak i nauče da se izbore sa njima."

Muratoglu je potom kritikovao Đokovića da zna da malo folira tokom mečeva, ali ne i da bi to učinio sa povredom tokom turnira.

"Nekada, tokom mečeva, Novak se malo igra sa umom protivnika kada je u problemu, radio je to mnogo puta u prošlosti. Kada je rezultat loš, on se pretvara da se predaje, da nije prisutan na meču i onda BUM! On je ponovo tu! To je nešto što on radi. Ali - Đoković ne folira povredu tokom turnira! Nijednog sekunda ne vjerujem da Rafa ili Novak foliraju povredu ili čine da ona izgleda ozbiljnije nego što jeste da bi skinuli pritisak sa sebe. Mislim da oni prihvataju taj pritisak i zato su oni šampioni", zaključio je Patrik Muratoglu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC