• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 stvari koje treba da znate o Aslanu Karacevu: Novaka čeka rusko tajno oružje, čovjek koji je uradio nemoguće!

Autor 000

Aslan Karacev je prošao nevjerovatan put!

 Aslan Karacev protivnik Novaka Đokovića 10 stvari koje treba da znate Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Novaka Đokovića su svi očekivali u polufinalu, Aslana Karaceva niko. Osim možda Danila Medvedeva! 

Mnoge je iznenadilo kada je upravo Karacev bio četvrti član ruskog tima koji je osvojio ATP kup, a Danil Medvedev je čoveka za koga skoro niko nije znao nazvao "tajnim oružjem. 

Igrao je dubl na sva tri meča na ATP kupu, a treninzi sa ruskim teniserima su mu sigurno pomogli. Pošto se malo zna o njemu - evo nekih podataka! 

1 - Broj 253!

Prije izbijanja pandemije virusa korona i stopiranja teniske sezone prošle godine Aslan Karacev je bio tek 253. teniser na svijetu. Nepunu godinu kasnije ući će u Top 50 posle ulaska u polufinale grend slema! 

2 - Prvi ikada - mislili su da je ovo nemoguće uraditi!

Ruski teniser je prvi koji je uspio da na debijiu na grend slemu stigne do polufinala! To nikome nije pošlo za rukom, a posljednji debitant koji je stigao do četvrtfinala bio je Aleks Radulesku prije 25 godina na Vimbldonu!

3 - U rangu sa Mekinroom!

On je najgore rangirani igrač koji je došao u četvrtfinale Australijan opena u posljednjih 30 godina. Posljednji put kada je 114. igrač na svijetu igrao polufinale bila je 1991. godina, a Patrik Mekinro koji je napravio senzaciju ispao je od Borisa Bekera.

4 - Sjećate se Del Potra? 

Karacev je anjgrre rangirani teniser u četvrtfinalu bilo kog grend slema još otkako je 2016. godine Huan Martin Del Potro ušao u posljednjih osam na US openu. 

5 - Tomić se sad zabavlja sa p**no glumicom...

A 2011. godine je bio velika nada, kada je došao do četvrtfinala grend slema kao kvalifikant. Poslije 10 godina, Karacev je prvi kome je to takođe pošlo za rukom. Vidjećemo da li će ići istim putem...

6 - Nije mu prvi put!

Već deset puta u karijeri je Karacev pokušavao da se kvalifikuje na grend slem. Do sada je uvijek ispadao, ali kada je došao na veliku scenu - oduševio je! 

7 - Pobjede nad velikima? Novost!

Prije Australijan opena je pobedio samo jednom igrača u Top 50 - Tenisa Sandgrena i to na domaćem terenu u Sankt Petersburgu. A sada su pali Švarcman koji je deveti na svijetu, Ože-Aljasim koji je 19. i Grigor Dimitrov koji drži 21. mjesto. 

8 - Rusi su ga jedva povratilI! 

Rođen je 1993. godine u Vladikavkazu, a sa tri godine se preselio u Izrael, pošto mu je majka Jevrejka. Vratio se sa 14 godina jer Izrael nije hteo da finansira njegovu tenisku karijeru. Sada se sigurno kaju!

9 - Pet setova? Nikad prije! 

Pobijedio je Feliksa Ože-Aljasima iako je favorizovani Kanađanin poveo sa 2:0 u setovima, a to mu je bila prva pobjeda u mečevima gdje je gubio sa dva seta razlike. Što je i logično, jer mu je to bio i prvi meč koji je odigrao na pet setova!

10 - Novak nikad čuo za njega!

I to je i priznao. Prije turnira nikada nije gledao njegov meč, ali sada kaže da je pogledao duele koje je imao na Australijan openu i da ga je Karacev impresionirao. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC