• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bek Gorenja, koji je "uništio" Borac m:tel u Velenju: Revanš u Banjaluci će biti pravi rukometni derbi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Sve zavisi od načina na koji otvorimo utakmicu", kaže Aleks Kavčič, srednji bek slovenačkog tima pred revanš utakmicu u "Boriku".

 Bek Gorenja Aleks Kavčič , koji je "uništio" Borac m:tel u Velenju: Čeka nas pravi derbi! Izvor: Facebook/RK Gorenje

Strijelac 10 golova za Gorenje u prvoj utakmici protiv crveno-plavih Aleks Kavčič uvjeren je da će revanš u "Boriku" biti potpuno drugačiji i da će slovenačkom timu za prolaz biti neophodna koncentracija na svih 60 minuta.

Možda će vas zanimati

Ponajbolji akter prvog duela u "Rdeča" dvorani u Velenju se najprije začudio našem pitanju šta će učiniti ako crveno-plavi budu igrali mnogo čvršće odbranu na njemu, ili čak "flaster", s obzirom da je bio junak Gorenja sa 10 postignutih golova i veliki broj asistencija za krila.

"Nadam se da ne, to ne bi bilo baš dobro za mene", rekao je uz osmijeh sjajni bek Gorenja na početku razgovora za naš portal uoči revanša osmine finala EHF Evropskog kupa u "Boriku" (RTRS, 18.00).

"Prva utakmica u Velenju je bila nepoznanica i za nas i za Borac, tako da smo u prvom meču igrali bez ikakvih posebnih taktičkih zamisli, ali vidjeli smo na terenu 'šta i kako' igra naš protivnik. Nama su neke stvari išle dobro, neke nisu, ali opet imali smo skoro sedmicu dana da se pripremimo za revanš. A meč u Banjaluci će biti pravi derbi, pravi rukomet i sigurno će biti drugačija i mnogo teža utakmica".

Prema njegovim riječima, nije siguran da li će četiri gola prednosti iz Velenja biti dovoljna za prolaz u četvrtfinale.

"Sve zavisi od načina na koji otvorimo utakmicu. Događa nam se i u slovenačkoj NLB ligi da napravimo solidnu zalihu golova, kao uostalom u prvom meču u Velenju, šest, sedam, osam, a onda padnemo na tri i završimo sa 'plus četiri'. Moramo igrati skoncentrisano svih 60 minuta".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kavčić je priznao da je bio iznenađen igrom izabranika Veselina Vujovića u Sloveniji.

"Nas su u prvoj utakmici u Velenju iznenadili pivotmeni Banjalučana, a pripremali smo se na bekove i šuteve izvana. A na kraju smo primili mnogo golova na crti. Borčevi pivotmeni su snažniji od nas, mi smo malo brži, ali tu moramo da stisnemo jaču odbranu ako želimo da prođemo u dalje takmičenje".

Na kraju je rekao da još nije imao vremena za "kafu" s obzirom na klupske obaveze, a o tom odlasku u neki kafić ili restoran su svi pričali u Sloveniji s obzirom na slovenačke rigorozne mjere suzbijanja pandemije korona virusa.

"Još nismo imali priliku da prošetamo Banjalukom, ali sigurno ćemo imati slobodno prije utakmice, pa možda odemo negdje na kafu. Poželjeli smo se jer takve normalne stvari nismo mogli da radimo zbog 'lokdauna'", zaključio je Kavčič.

Meč između Borca m:tel i Gorenja igra se u subotu s početkom u 18.00 časova bez publike, a direktan prenos je na Radio-televiziji Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC