• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gorenje favorit, ali imamo veliku priliku!" U Borcu žele četvrtfinale Evropskog kupa - ali maštaju i o finalu!

Autor Dragan Šutvić

"Nadam se prolasku među osam u ovom takmičenju, što bi bio fenomenalan rezultat za Borac, opet sa ozbiljnim šansama da odemo do polufinala, a možda i finala", poručio je Veselin Vujović u najavi meča sa Slovencima.

 Rukomet Evropski kup 2020 2021 Borac Gorenje najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Odlučujuću bitku za plasman u četvrtfinale EHF Evropskog kupa rukometaši Borac m:tela vojevaće sutra uveče!

U dvorani Borik, sa početkom u 18 časova, izabranici Veselina Vujovića odmjeriće snage sa slovenačkim Gorenjem, koje će u banjalučkoj dvorani braniti prednost od četiri gola iz prvog meča.

Možda će vas zanimati

Banjalučani su u prvom duelu pružili slabu partiju, ali su se i pored toga vratili kući uz prihvatljiv minus, što je u najavi meča istakao i sam Vujović.

"Svjesni smo da je razlika od četiri gola iz prve utakmice bolja nego što je bila naša igra. Postoji, zato, zadovoljstvo da smo poraženi samo razlikom od četiri gola, a ne više. Trudićemo se da odigramo jednu dobru, ozbiljnu utakmicu, da budemo mirni, staloženi. Naučili smo neke stvari iz prve utakmice, a nadam se da neke greške koje smo napravili u tom meču sutra nećemo ponavljati. Koliko ćemo uspjeti u tome, pokazaće sutrašnja utakmica, ali smo čvrsto riješeni da pobijedimo i prođemo u naredno kolo. Sport je takav, nekad se dobije, nekad ne, ali nama, nekako, gubiti nije opcija kad je sutrašnji meč u pitanju. I jedna i druga ekipa ima svoje šanse. Oni su dobili to 'prvo poluvrijeme', ja se nadam da ćemo mi dobiti drugo i to onom razlikom koja bi nas vodila u četvrtfinale", rekao je proslavljeni rukometaš i trener na danas održanoj konferenciji za novinare.

Zdravstveni bilten pred okršaj sa Gorenjem, ističe Vujović, nije idealan.

"Brine me loše fizičko stanje Trkulje koji je već posljednje dvije-tri nedjelje u problemima. Dobijao je injekciju u koljeno, pa je onda dobio udarac u lakat, pa mu se to inficiralo i to je proces za koji treba vremena da se stabilizuje, a mi u ovom trenutku nismo u mogućnosti da to dozvolimo, tako da trenira smanjenim intenzitetom. Milan Dakić se isto muči i žali na povredu zadnje lože, ali nije u toj mjeri ozbiljno da ne bi sutra nastupio."

Ponovio je Borčev trener stav da je dvomeč sa Slovencima došao prerano za njega i njegov tim.

"Nismo odigrali nijednu ozbiljnu utakmicu i ja sam, tokom meča, u nekim momcima vidio određene nedostatke. Drugim riječima, vidio sam igrače koji u tom momentu nisu spremni da odgovore tako visokom kvalitetu rukometa koji mora da bude prisutan kako bismo prošli jednu takvu ekipu kakva je Gorenje. Prije ove runde smo rekli da su favoriti ovog takmičenja i da nije prioritet da se prođe dalje, ali imamo veliku šansu, samo sa ogromnom koncentracijom, bez mnogo tehničkih grešaka."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Više prilike da zaigra mogao bi da dobije novajlija na mjestu lijevog beka, "dvometraš" Nikola Egić.

"Dva metra nekad nisu prednost... Ako moraš da se provučeš ispod stola, to ti je minus... Govoreći o sportskom žargonu, Nikola je napravio dva-tri treninga prije Velenja, a u ovoj sedmici je već imao drugačiji tretman, drugačije ga gledamo. 'Punopravan' je član Borca koji će uzeti učešće u onoj mjeri koliko kvalitetom bude dao i koliko rezultat bude dozvoljavao, odnosno koliko bude uspio da iskreira učinak."

Koji je recept za plasman među osam najboljih timova?

"Ne smijemo da im dozvolimo mnogo lakih golova, moramo da budemo mnogo čvršći, da pomognemo golmanima da ostvare veći učinak, a nadam se i faktoru sreće koja je uvijek tu negdje prisutna. Treba da izađemo na teren neopterećeno, svjesni da ne možemo da dobijemo utakmicu samo glavom ili srcem ili 'muškim atributima'. Moramo da budemo mirni, staloženi. Četiri razlike može da se stigne u pet minuta, u finišu, ali ne možemo da doziramo to. Igramo jednu jaku utakmicu, evropskog formata, sa jakim protivnikom, sve karte su na stolu! Njihov lijevi bek Aleks Kavčič je tvorac čak 90 posto golova, finalizirao je dobru igru protivnika i posebno razmišljam o njemu. Mislim da naša odbrana 6-0 može adkevatno da odgovori zahtjevu, samo mnogo bolje i jače nego što je to bilo u prvoj utakmici, tako da ćemo sigurno početi odbranom 6-0. Nadam se prolasku među osam u ovom takmičenju, što bi bio fenomenalan rezultat za Borac, opet sa ozbiljnim šansama da odemo do polufinala, a možda i finala. Međutim, da prvo prođemo Velenje, to je za nas najteži rival, pa ćemo dalje maštati i sanjati o nečemu drugom", zaključio je Vujović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Više se očekuje od srednjeg beka Saše Puljizovića, koji i sam priznaje da je bekovska linija podbacila u Sloveniji.

"Imali smo pet-šest dana da odradimo video-analizu i uvidimo neke naše greške iz prvog duela u Velenju. Vidjeli smo da nismo bili agresivni ni u odbrani ni u napadu. Mislim da smo dozvolili dosta prostora, stajali smo široko u odbrani, udaljeni jedan od drugog. Tako smo napravili mnogo prostora njihovom lijevom beku koji nam je stvarao ozbiljne probleme i uticao na rezultat. Mislim da smo mi bekovi u fazi napada podbacili. Nismo bili agresivni, nismo bili okomiti ka golu, nekako je sve to bilo paralelno, nismo kreirali šanse, ni pravili razliku 'jedan na jedan'. U nekim situacijama, kad smo napravili šansu, nismo pod kontaktom prenijeli loptu kako bi se napravio neki višak, ali i takvom igrom otvorila se dosta prilike na crti. Naši pivoti su dobili dosta lopti, što pokazuje da je i njihova odbrana porozna i da ima neke lošije strane. Nadam se da smo u pet-šest dana uspjeli da promijenimo loše stvari, da ćemo biti dosta agresivniji. Kao što je i trener rekao, ako postoji dobra strana te utakmice, to je da smo lošom razikom stekli aktivan rezultat, minus od četiri gola, što smatram da je dostižno i daćemo sve od sebe da na terenu to i dokažemo", istakao je Puljizović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC