• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto svijet ćuti o Novakovoj dominaciji: Bolji je od Rodžera i Rafe ZAJEDNO

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ovo su podaci o kojima bi svjetski mediji trebalo da govore, prije nego što smišljaju kako da ospore srpskog tenisera.

 Novak Đoković dominacija grend slemovi Rafael Nadal Rodžer Federer Izvor: Profimedia

Novak Đoković nastavlja da dominira svjetskim tenisom u njegovoj najjačoj eri!

Najbolji teniser svijeta osvojio prošlog vikenda 18. grend slem u karijeri, ali jedan podatak posebno govori o tome koliko je nadmoćan u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala u posljednjih 10 godina.

Đoković je prišao Federeru i Nadalu na samo dva grend slema zaostatka na vječnoj listi, ali je čak 17 osvojio od početka 2011. godine. No, podatak o kojem se ne govori jeste činjenica koliko je Đoković u posljednjih 10 godina dominantan na svim podlogama.

Đoković je sva četiri grend slema osvojio barem jednom u posljednjih pet godina, dok Federer i Nadal na pojedine slemove čekaju i po više od cijele decenije!

Naime, Nadal nije osvojio nijedan Australijan open već 12 godina, dok na Vimbldonu čeka na titulu čak 11 godina, od 2010.

Federer, sa druge strane, taj najdugovječniji teniser kako ga svjetski mediji vječito hvale, nije osvojio Rolan Garos 12 godina, dok na US open čeka čak 13 godina!

Za to vrijeme, Đoković je samo od 2016. na ovamo osvojio sva četiri slema, a na Australijan openu je postao jedini čovjek ikada koji je sa više od 30 godina osvojio tri uzastopna trofeja u Melburnu.

Takođe, od početka prošle decenije, dakle od početka 2011. godine, i Federer i Nadal su osvajali grend slemove samo na po dva različita turnira - Švajcarac u Australiji i na Vimbldonu, Španac na Rolan Garosu i US openu.

Kada se udruže, tek onda imaju slemove na sva četiri turnira, ali i dalje manje od Novaka - Đoković vodi 17:15 u odnosu na Rafu i Rodžera.

Ali svjetskim medijima je važnije da optuže Đokovića kako folira povredu prije nego da istaknu činjenice o njegovoj brutalnoj dominaciji...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC